Ana SayfaGüncelAKP-MHP hedef gösterdi, HDP afişleri parçalandı

AKP-MHP hedef gösterdi, HDP afişleri parçalandı

HABER MERKEZİ – Eskişehir’de HDP’nin başlatmış olduğu kampanya doğrultusunda bilbordlara astığı “Herkes İçin Adalet” yazılı afişler saldırıya uğradı. Camları kırıp, afişleri yırtan kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında Eskişehir merkezde belediyelerden kiralanan 8 bilborda “Herkes İçin Eşitlik”, “Herkes İçin İş -Aş”, “Herkes İçin Özgürlük”, “Kadınların Özgürlüğü İçin Önce Adalet” yazılı afişler asıldı.

Asılan bu afişler AKP ve MHP tarafından hedef gösterildi. AKP Tanıtım Medya Başkanı Hasan Burgaz, Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu:

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin, HDP’nin eşitlik ve adalet konulu bilboardlarına ilişkin pozitif ayrımcılığını, KAÇAK VİLLA ve KALABAK sorununa ilişkin billboard taleplerimize de göstereceğine inanıyoruz… Büyükşehire çağrıda bulunuyoruz! İnsan aklı ile dalga geçmeyi bırakın! Şehitlerimizin olduğu bir günde PKK’nın sözcüsü olan parti için astığınız bu afişleri kaldırın!!!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AKP grubu adına söz alan Orhan Durmuş, “Böyle bir günde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin billboardlarında terör örgütü ile ilişkili olduğu bilinen bir partinin ilanlarının yer almasını kınıyoruz” sözleriyle HDP’yi hedef aldı.

Belediyenin Meclis toplantısına başkanlık eden CHP’li İbrahim Arslan ise, “Şehitlerimiz için bizler de çok üzgünüz. Ne yazık ki çok sayıda yiğidimizi şehit verdik. 3 şehidimiz daha var. Ama burada kınanacak bir durum yok” dedi.

HDP’nin 9 Şubat’ta belediyeye başvurduğunu ve 10-14 Şubat tarihleri arasında 8 billboard’u istediğini ve bin 200 lira bedeli karşılığında tahsis edildiğini söyleyen Arslan, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin kısıtlayıcı bir durumu olamayacağını, yasalara göre tüm siyasi partilerin, kanuna aykırı ilanlar olmadığı billboardlara ilan verebileceğini dile getirdi.

Bu hedef gösteren ifadelerin ardından dün gece Eskişehir Belediyesi’ne ait bilbordların camları kırılarak, afişler yırtıldı. Bilbordlara saldıran kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Saldırıya dair Mezopotamya Ajansı’na konuşan HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, MHP tarafından belediyeden afişlerin kaldırılması istendiğini ancak belediyenin de tüm siyasi partilerin talepleri üzerine bilbordları kullanabileceği yönünde açıklama yaptığını aktardı.

Hedef göstermenin ardından saldırı olduğunu dile getiren Ercan, “MHP’nin kent merkez bulunan il binasının karşısında yer bulunan bilbordda afiş olması gerekçe gösterilmiş. Tüm kent ve ülke sanki onların tapulu malı ya. Irkçılığın son noktasıdır. Karşı çıktıkları afişler ise ‘herkes için adalet’. Bizi burada yaşatmamaya, nefes aldırmamaya çalışıyorlar” dedi.

Ercan, saldırganlar ve partilerini hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dört ilde ev baskınları: HDP'li yöneticiler dahil çok sayıda gözaltı
Sonraki Haber
Ağır hasta tutuklu İsmail Tanboğa 'Corona'ya yakalandı, 30 kiloya düştü