Ana SayfaGüncelAkşener: Instagram fenomeni damat gitti, damat aromalı rektör geldi

Akşener: Instagram fenomeni damat gitti, damat aromalı rektör geldi

HABER MERKEZİ – Melih Bulu’nun Boğaziçi’ne rektör olarak atanması sonrası başlayan tartışmalara değinen İYİ Parti lideri Akşener, “Instagram fenomeni damat gitti. Şimdi ise damat aromalı rektör geldi. Kader utansın” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektörlüğe Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestoları ve itirazları değerlendirdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Akşener, “Instagram fenomeni damat gitti. Şimdi ise damat aromalı rektör geldi. Kader utansın” dedi.

Melih Bulu’nun “Ben Boğaziçi’ni dünyada ilk 100 üniversite içine sokacağım” şeklindeki açıklamasını hatırlatan Akşener, “Sayın Erdoğan’a sorarsanız, bu arkadaş gerçek bir liyakat abidesi. Çünkü kendisi, daha önce iki üniversitede daha rektörlük yapmış. Peki onları, bırakın dünyada, Türkiye’de ilk 100 içine sokabilmiş mi? Hayır” dedi.

Akşener, şöyle devam etti:

Yani, Sayın Erdoğan, bilmediği her konuda gösterdiği, o müthiş uzmanlıkla diyor ki; ‘Yıllarca Boğaziçi Üniversitesi’ni, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri yapan kadro, bu işi bilmiyor, kendi üniversitesini, Türkiye’de ilk 100 içine bile sokamamış Melih Bulu, bu işin uzmanı.’ Bu akıl dolu değerlendirme tanıdık geliyor mu? Çünkü biz bu filmi daha önce de izlemiştik. Hatırlarsanız, Damat Bakan’ı atadığında da, kendisinden, bu arkadaşımızın ne kadar büyük bir ekonomist olduğunu dinlemiştik. Hani açıktan ekonomi dersi almıştı ya kendisi. Heyhat huylu huyundan vazgeçmiyor. Instagram fenomeni damat bakan gitti, şimdi ise damat aromalı rektör geldi. Kader utansın.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ayşe Buğra’nın AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmesine de değinen Akşener, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Boğaziçi üniversitesinin 36 yıllık şerefli bir hocasını, milletimizi gururlandıracak bilimsel çalışmalar yapmış bir kadını hedef tahtasına koyamaz” dedi.

Akşener, “Ayıptır. Günahtır. Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin. Hapisteki birinin ailesine laf edilmeyeceğini de bilirdin. Saray’a girdiğinden beri ne racon kaldı, ne nezaket kaldı, ne de izan kaldı. Yazıklar olsun” diye ekledi.




Önceki Haber
Diril çifti için 37 kurumdan açık mektup
Sonraki Haber
Arslan ailesinden Sur’da bulunan cenaze için savcılığa başvuru