Ana SayfaEğitimAnkara’da iki üniversite öğrencisi gözaltında

Ankara’da iki üniversite öğrencisi gözaltında

HABER MERKEZİ – Ankara’da Boğaziçi direnişine destek amacıyla “Bundan sonrası hepimizde” kampanyası kapsamında pankart asan iki üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Ankara Dikmen’de dün akşam saatlerinde Boğaziçi direnişine destek amacıyla pankart asan iki üniversite öğrencisinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kurum dışından Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı başlatılan protestolara katıldıkları için tutuklanan üniversite öğrencilerinin “Bundan sonrası sizde” sözünden hareketle “Bundan sonrası hepimizde” sloganı türetilmiş ve Boğaziçi direnişiyle dayanışmanın simge sloganlarından birine dönüşmüştü.

Üniversite öğrencileri Celil Resuloğulları ve Hüseyin Ege Kök’ün “Üniversiteye kelepçe vurulamaz. Bundan sonrası hepimizde” yazılı pankart astıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan iki öğrenciye “Çevreye zarar verme” suçlaması yöneltildiği ve Dikmen Karakolu’nda tutuldukları öğrenildi.

Dokuz öğrenci tutuklu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.

Yaklaşık iki aydır devam eden protestolar esnasında bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

12 Şubat’ta Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal’ın serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı dokuza düşmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Başarı!
Sonraki Haber
Moskova: Türkiye’nin böylesi gelişkin bir ekipmanı üretebilmesi pek mümkün değil