Ana SayfaGüncelArslan ailesinden Sur’da bulunan cenaze için savcılığa başvuru

Arslan ailesinden Sur’da bulunan cenaze için savcılığa başvuru

HABER MERKEZİ – Sur’da bulunan ve beş yıl önce yaşanan çatışmalar sırasında hayatını kaybeden Hakan Arslan’a ait olduğu tahmin edilen cenaze için ailesi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.

2015-2016 yılları arasında sokağa çıkma yasağı uygulanan ve çatışmaların yaşandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 5 Şubat günü bir cenaze bulunmuştu.

Cenazenin Katolik Kilisesi ile Hasırlı Mescidi arasında bulunan alanda devam eden kazı sırasında bulunduğu belirtilmişti.

Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırılan ve Hakan Arslan’a ait olduğu tahmin edilen cenaze için Arslan ailesi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.

106 gün süren çatışmalar sırasında, 22 Ocak 2016 tarihinde yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi’nin yanına defnedildiği yönünde bilgiler bulunan Hakan Arslan’ın ailesi, 5 yıldır bu konuda resmi girişimlerde bulunsalar da çocuklarının cenazesine ulaşamamıştı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Sur’da bulunan cenazenin oğluna ait olabileceği ihtimali üzerine baba Ali Rıza Arslan, avukatı aracılığı ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı dilekçeyle başvuru yaptı.

Başsavcılık, baba Arslan’a kimlik tespiti için yeniden DNA testi vermesine gerek olmadığını, 2016 yılında alınan örneğin halen geçerli olduğunu bildirdi.

Savcılıkla birlikte İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne de başvuran baba Arslan, bulunan cenazenin oğluna ait olup olmadığının netleşmesi için DNA sonuçlarının çıkmasını bekliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akşener: Instagram fenomeni damat gitti, damat aromalı rektör geldi
Sonraki Haber
Çorlu tren katliamında eşi ve çocuğunu kaybeden Mısra Öz'e ceza