Ana SayfaGüncelBahçeli’den Berberoğlu ve ‘yeni anayasa’ açıklaması

Bahçeli’den Berberoğlu ve ‘yeni anayasa’ açıklaması

HABER MERKEZİ – CHP’li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama kararı verilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, “İnfazın durdurulmasına karşıyız. Fezleke geldiğinde dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanacağız” dedi. Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Parlamenter sistemin izlerini silmek gerekiyor” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Twitter’ın geçen hafta bazı paylaşımlarına sansür uygulayıp kısıtlama getirdiğini hatırlatan Bahçeli, “Demek ki çok doğru yoldayız, sözümüz ve tespitimiz çok isabetliymiş. Varsın kısıtlasınlar isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar” ifadelerini kullandı.

MHP lideri, CHP’li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama kararı verilmesine ilişkin ise “Mahkemenin davayı yeniden görmesini uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Fezleke geldiğinde dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanacağız” diye konuştu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, dün Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına uyulması ve yeniden yargılama yapılması yönünde karar vermişti.

Ayrıca mahkeme, Enis Berberoğlu’nun infazın durdurulmasına, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin 20 Eylül 2018 tarihli kararının kesinleşmiş olması nedeniyle Berberoğlu hakkında yeniden yargılama kararı verildiğinden “kesinleşmiş hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına” hükmetmişti.

Bu kararı değerlendiren Bahçeli’nin ifadeleri şöyle:

Yargıya saygımız var mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve genel kurula geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır.

Bahçeli diğer yandan ‘yeni anayasa’ tartışmalarına ilişkin şu mesajı verdi:

Parlamenter sistemin izlerini silmek gerekiyor. Her parti yeni bir anayasadan bahsediyor ya da değişmesini öneriyor. O zaman tutarlılık gereği bütün partilerin Anayasa’nın ilk dört maddesine bağlı, vatandaşlık tanımına sadık bir siyasi tutumla bir araya gelmesi milletimizin talep ve beklentisidir. Milliyetçi Hareket Partisi yeni baştan anayasa yazım sürecine vardır ve çalışmalarına samimiyetle, önyargısız şekilde başlamıştır.




Önceki Haber
Senarist ve yazar Jean-Claude Carrière hayatını kaybetti
Sonraki Haber
HDP detayları açıkladı: Adaletsizliğin olduğu her yerde olacağız