Ana SayfaGüncelBatman ve Aydın’da HDP’lilere operasyon: 20’den fazla gözaltı

Batman ve Aydın’da HDP’lilere operasyon: 20’den fazla gözaltı

HABER MERKEZİ – Batman’da Bekirhan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük’ün de aralarında bulunduğu sekiz HDP üye ve yöneticisi, Aydın’da da aralarında HDP PM üyesi Ayfer Demirer’in de bulunduğu 13 HDP’li kadın gözaltına alındı. Batman’daki gözaltılardan dördü ise serbest bırakıldı.

Batman’da aralarında Bekirhan Belde Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük’ün de bulunduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin evlerine baskın düzenlendi.

Eşbaşkan Sönük ile evlerine baskın düzenlenen HDP üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yedi kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilmeyen sekiz kişiden dördü, jandarma karakolundaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanların isimleri şöyle: Bekirhan Belde Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Kozluk Belediye Meclis üyeleri Şükran Çotak, İdris Yalçın, Suat Öztekin.

HDP Merkez İlçe Yöneticisi Tayfun Güney, HDP Gençlik Meclisi üyeleri Mehmet Emin Salman ve Seyid Ali Doğan ile HDP Batman İl Örgütü Yöneticisi Murat Kılıç, Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Aydın’da HDP’li kadınlara gözaltı

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında da HDP üye ve yöneticilerine yönelik operasyon düzenlendi.

Kent merkezi ve ilçelerinde birçok adrese düzenlenen ev baskınlarında 13 kadının gözaltına alındığı bildirilirken, HDP Aydın İl Örgütü binasına da baskın yapıldı.

Gözaltına alınan HDP’li kadınlar, sağlık kontrollerinin ardında ifadeleri alınmak üzere Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınanlar arasında HDP’nin Parti Meclisi üyesi Ayfer Demirer, Aydın İl Eşbaşkanı Aysel Bahtiyar Ünsel, İlçe Eşbaşkanı Mehtap Bozkurt ve Söke İlçe Eşbaşkanı Sadegül Akalın da var.

Diyarbakır’da ‘sosyal medya’ operasyonu

Öte yandan Diyarbakır’da, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yedi kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dün evlerine yapılan baskınla gözaltına alınanların hangi suçlamayla gözaltına alındığı öğrenilmezken, kanser hastası Burhan Gizlenmiş emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltındaki altı kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Son günlerde artan gözaltı operasyonları

HDP, dün yaptığı açıklamada, “Son iki günde İstanbul, Adana, Bursa, Kocaeli ve Antep başta olmak üzere birçok kentte yapılan gözaltı saldırıları sonucu çoğunluğu gençlerden oluşan en az 143 kişi gözaltına alındı” bilgisini paylamıştı.

Bu açıklamanın ardından da birçok ilde ev baskınları düzenlenmiş, aralarında HDP’lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.


Karınca, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Köyüne dönmek isteyen Ezidi yurttaşa saldırı
Sonraki Haber
Reha Erdem'den çevrimiçi suç ağı filmi: 'Seni Buldum Ya!'