Ana SayfaToplumsal CinsiyetBipolar bozukluk hastası Hatice’den haber alınamıyor

Bipolar bozukluk hastası Hatice’den haber alınamıyor

HABER MERKEZİ – İstanbul’da yaşayan bipolar bozukluk hastası Hatice Ayrancı 18 Ocak’tan bu yana kayıp. Dini nikahlı eşinin rahatsızlığından faydalanan kişilerce daha önce de kaçırılıp darp edildiğini söyleyen Abbas Demir, gittiği emniyetten bir sonuç alamadığını anlattı.


Haber: Pelin Özkaptan


İstanbul’un Bağcılar ilçesinde ikamet eden bipolar bozukluk rahatsızlığı bulunan 24 yaşındaki Hatice Ayrancı’dan 18 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor.

Rahatsızlığından dolayı Bağcılar İlçe Sağlık Kurumu’nun talebi doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nün dokuz ay önce iki çocuğunu yuvaya aldığı Ayrancı’nın dini nikahlı eşi Abbas Demir, tüm çabalarına rağmen kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Gazete Karınca’ya konuşan Demir, 2018’de evlendiği Ayrancı’nın hareketlerinde ani değişiklikler görmesi üzerine hastaneye götürdüğünü, psikiyatri servisinde tedavi edilmesi üzerine bipolar bozukluk teşhisi konulduğunu anlattı.

Eşinin ‘kandırılmaya müsait bir yapısı’ olduğunu dile getiren Demir, bundan dört ay önce de bir kişi tarafından kaçırılıp bir hafta boyunca alıkonulduğunu söyledi.

Demir yaşadıklarını şöyle anlattı:

Bundan dört ay önce de internet üzerinden bir erkek tarafından kandırıldı. Alıp hem evinde alıkoymuş hem de kendi çalıştığı Merter’deki kemer atölyesinde çalıştırmış. Hatice bir hafta sonra orada çalışan birinin telefonundan kardeşini aramış. ‘Abbas gelip beni kurtarsın’ demiş. Bana söyleyince hemen oraya gittim ve kendisini alıp karakola götürdüm. ‘Bu şahıs beni darp etti. Hastalığımdan faydalanarak beni kandırdı ve alıkoydu’ şeklinde bir ifade verdi. Darp edildiğine dair hastaneden rapor aldık. Onu kaçıran kişi gözaltına alındı ve hakkında dava açıldı.

Aradan dört beş ay geçti iyiydi. Sonra yine hastalığı nüksetti. Bigo Live ve Hakuna gibi sitelere giriyordu sürekli. Ben engel olmaya çalışsam da işe gittiğimde yalnız kalıyordu ve bu tür sitelerde dolaşıyordu. Son zamanlarda sürekli film izlemeye başlamıştı. Dram filmleri izleyip bunları defterine not etmiş. Evden çok çıkmıyordu, çocukları görmeye de gitmiyordu uzun süredir. 18 Ocak günü ben işe giderken, ‘Buralardan çekip gideceğim’ dedi. Yapma etme, seni birileri kandırır başın belaya girer dedim. Sonra şaka yaptığını söyledi. Ben işe gittikten 3 saat sonra babam aradı ve Hatice’nin evin sokağında bir araca binip gittiğini söyledi.

Yüz Yıl Mahallesi’ndeki karakola gidip başvurdum. Mobese ve işyeri dükkanlarından aracı buldular ama plakayı tespit edemediklerini söylediler. Hatice’nin yine kandırıldığını düşünüyorum. Bir an önce bulunup tedavi edilmesini istiyorum, can güvenliğinden endişe duyuyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dersim'de şüpheli asker ölümü
Sonraki Haber
Demirtaş hakim karşısında: Anayasa bir tek Demirtaş’ı mı bağlamıyor?