Ana SayfaDünyaBM: Bazı ülkeler salgını bahane edip muhalif sesleri kıstı

BM: Bazı ülkeler salgını bahane edip muhalif sesleri kıstı

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, bazı ülkelerin Covid-19 salgınını bahane ederek muhalif sesleri ve bağımsız medyayı susturduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM İnsan Hakları Konseyi’nin (HRC) 46. yılı dolaysıyla bir konuşma yaptı.

Guterres konuşmasında ülke ismi vermeden, bazı hükümetlerin hayati bilgilere erişimi engelleyerek ölümcül sonuçlar doğuran dezenformasyona neden olunduğunu belirtti.

Eurones’in aktardığına göre Guterres, salgınının bazı ülkeler tarafından muhalif sesleri ve medyayı susturmak için kullanıldığına da dikkati çekti.

Salgını bahane olarak gösteren bazı ülkelerdeki yetkililer, uyumsuz sesleri bastırmak, birçok temel özgürlüğü ortadan kaldırmak, bağımsız medyayı susturmak ve kar amacı gütmeyen kuruluşların çalışmalarını engellemek için sert güvenlik önlemleri ve acil durum önlemleri aldı.

Seçim süreçlerinin altını oymak ve eleştirel eylemleri baskılamak adına salgının araçsallaştırıldığını vurgulayan Guterres, sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsan hakları savunucuları, gazeteciler, avukatlar, aktivistler ve hatta sağlık çalışanları pandemiyle başa çıkmak için alınan önlemleri – veya önlem eksikliğini – eleştirdikleri için tutuklamalara, kovuşturmalara, yıldırmalara maruz kaldılar.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gare’de yaşamını yitiren 13'üncü kişinin kimliği tespit edildi
Sonraki Haber
Boğaziçililere destek veren öğrencilere ceza