Ana SayfaGüncelBoğaziçi direnişi: İki genç tahliye edildi

Boğaziçi direnişi: İki genç tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Boğaziçi direnişine dönük soruşturma kapsamında tutuklanan gençlerden Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal tahliye edildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen eylemlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 7 Şubat’ta İzmir’de gözaltına alınmıştı.

Aynı gün İstanbul’a getirilen Buldağ, “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik” ve “suç işlemeye tahrik” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Avukatları Buldağ’ın tutukluluğuna yönelik itirazda bulunmuştu.

Buldağ’ın avukatlarından Yelda Koçak, Twitter üzerinden Sosyalist Devrimci Gençlik üyesi Buldağ’ın tahliye edildiğini duyurdu.

Öğrenci Sendikası da avukatların Buldağ’ın tutukluluğuna yaptığı itirazın kabul edildiğini bildirdi.

HDP Gençlik Meclisi üyesi Ünal da tahliye edildi

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Muhammed Ünal da tahliye edildi.

Ünal, Boğaziçi direnişine çağrı yaptığı iddia edilen ve kendisine ait olmayan bir Twitter hesabı gerekçe gösterilerek 7 Şubat’ta gözaltına alınmış ve aynı gün tutuklanmıştı.

Boğaziçi direnişine katıldıkları için şu ana kadar 600 civarında kişi gözaltına alınırken, aralarından 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

Buldağ ve Ünal’ın serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı 9’a düştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEB: Liselerde yüz yüze eğitim 12’nci sınıflar için 1 Mart'ta başlayacak
Sonraki Haber
Özdağ’a saldırı davası: Beş kişiye tahliye