Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanmak isteyen kadına tehdit: Seni Adana’da yaşatmayız

Boşanmak isteyen kadına tehdit: Seni Adana’da yaşatmayız

HABER MERKEZİ – Adana’da Ezgi isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu Lütfü Özanlar’ın babası tarafından “Boşanırsan seni Adana’da yaşatmayız” şeklinde tehdit edildiğini söyleyerek, şikayette bulundu.

Adana’da yaşayan 27 yaşındaki Ezgi isimli kadın evli olduğu Lütfü Özanlar’dan 25 Ocak’ta boşanma kararı aldı.

Ezgi boşanma kararını açıkladıktan sonra Lütfü Özanlar’ın babası Hakan Özanlar tarafından tehdit edilmeye başlandı.

Lütfü Özanlar’ın ailesiyle aynı apartmanda oturduğu için evini ayırıp ofisinde kalmaya başlayan kadın, tehditlerin sürdüğünü aktardı.

Hakan Özanlar’ın kendisini “Seni Adana’da yaşatmayız” diyerek ölümle tehdit ettiğini ifade etti.

Ezgi bunun üzerine avukatı Tuğba Kastal Sertli ile birlikte Adana Adliyesi’ne giderek Özanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

DHA’ya konuşan Ezgi tedbir amacıyla ofisine güvenlik kamerası taktırdığını ve her yere ekip arkadaşıyla birlikte gidip geldiğini söyledi.

Bu süreç taşıyamayacağım boyutlara geldi. Elimden ne geliyorsa, yapmaya hazırım. Bugün suç duyurusunda bulundum. Diliyorum ki kadınlar artık güçlü olarak hayata devam edebilecek duruma gelir ve bu tarz tehditlerle karşılaşmazlar. Gerekene artık hukuk karar verecek.

‘Hayatıyla tehdit ediliyor’

Avukatı Tuğba Kastal Sertli de müvekkilinin hayatıyla tehdit edildiğini ve bu durumdan dolayı kendisinin korku yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

Müvekkilim sırf boşanmak istediği için tehdit ediliyor. Kadın olarak eğitimli, başarılı ve ayaklarınızın üzerinde duruyor olmanız tehdit edilmenizi engellemiyor. Bizim suç duyurusunda bulunma amacımız kadınları destekleyen, onlar için bu kadar çaba sarf eden birinin de tehdide maruz kalıp, bununla yüzleşip diğerlerine örnek olma çabasıdır. Müvekkilime, ‘Boşanırsan Adana’da yaşayamazsın’ deniyor. Bunun bir tehdit olup olmadığı sorulduğunda, ‘Nasıl algılıyorsanız öyle’ diye cevap veriliyor. Tek başına dışarı çıkamıyor. Korkuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Son yağışlar çare olmadı: Salda Gölü kuruma tehlikesiyle karşı karşıya
Sonraki Haber
2020 fırtınasını 2021 kasırgası takip ediyor – Ernst Wolff