Ana SayfaGüncelBuldan’dan Gare için ‘Hakikatleri Araştırma Komisyonu’ önerisi

Buldan’dan Gare için ‘Hakikatleri Araştırma Komisyonu’ önerisi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gare operasyonunda 13 esirin yaşamını yitirmesine ilişkin Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında İstanbul’da Demokratik Alevi Dernekleri’ni (DAD) ziyaret etti.

Buldan ve beraberindeki partili heyet, DAD Eşbaşkanı Saime Topçu ve yöneticiler tarafından karşılandı.

Konuşmasında Maraş, Dersim, Çorum, Sivas katliamlarının, Zilan, Roboski katliamlarından farkı olmadığını söyleyen Buldan, Gare’de 13 esirin yaşamını yitirdiği operasyona değindi.

Üç gün önce Gare’de 13 insanın yaşamını yitirmesinin de bu katliamlardan farkı yoktur. Çünkü bu ülkeyi yönetenler her zaman Kürtlerin, Alevilerin, bu ülkede yaşayan farklı kesimlerin taleplerini çözmek yerine, çözümsüzlüğü esas almıştır. Barış yerine çatışmayı, çoğulculuk yerine tekliği esas almış, bu talepleri görmemiş duymamıştır. Bunları elinin tersi ile itmiştir. Biz bütün bu yaşananların toplumunun vicdanında büyük yaralar bıraktığını biliyoruz. Bunun için Türkiye’de acilen bir hakikatleri araştırma komisyonu kurulması gerekir.

‘İktidarı sandığa gömeceğiz’

AKP-MHP kaynaklı saldırıların HDP ile baş edememelerinden kaynaklandığını vurgulayan Buldan, şöyle devam etti:

‘Herkes için adalet’ kampanyamız çerçevesinde bütün Türkiye halklarının bu faşizm uygulamaları karşısında, bu zulüm karşısında, yok sayma siyaseti karşısında, hep birlikte bu mücadelede yol yürümenin önemli olduğunu, birlikte başarmanın yolunun da buradan geçtiğini söylemek isterim. O yüzden söylediklerimizin ifade ettiklerimin bir karşılığı olacaktır. Önümüze konulacak olan ilk sandıkta Hızır’ın Allah’ın yardımıyla, AKP hükümetini ve MHP ile birlikte sandığa gömeceğiz ve tarihin çöp sepetine atacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Biz kararlıyız, dik duruyoruz. Onların baskılarından asla korkmuyoruz. Hepimizin yolu açık olsun Hızır yardımcımız olsun.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ataşehir Belediyesi işçilerinden de grev kararı
Sonraki Haber
Yeniden yargılanan Kural hakkında 1 yıl 5 aya kadar hapis istemi