Ana SayfaGüncelBuldan’dan Soylu’ya yanıt: Kara propaganda

Buldan’dan Soylu’ya yanıt: Kara propaganda

HABER MERKEZİ – HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Meclis’te TSK’nin Gare’ye dönük operasyonuyla ilgili konuşmasında kendisi hakkında söylediklerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, “Saptırmadır ve kara propaganda amaçlıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 10-13 Şubat tarihleri arasında Irak Kürdistan Bölgesi sınırlarında bulunan Gare bölgesine yönelik askeri operasyonu ile ilgili görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında söylediği sözlerle ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Soylu, görüşmeler sırasında Buldan’ın ismini kullanarak, alıkonulan bir askerle ilgili, AKP Milletvekili Öznur Çalık’a “Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar” dediğini iddia etmişti.

Söz konusu iddianın “gerçek dışı” olduğunu ifade eden Buldan, açıklamasında şunları kaydetti:

Bu iddia kesinlikle gerçek dışıdır, saptırmadır ve kara propaganda amaçlıdır. Olayın doğrusu şöyledir: AKP Milletvekili Öznur Çalık, Grup Başkanvekili olduğum dönemde beni aradı ve alıkonulan bir askerin annesinin kanser hastası olduğunu ve oğlundan haber almak istediğini aktardı.

Müzakere ve çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemdi. Konuyla ilgili olarak eğer bir bilgiye ulaşılabilirse mutlaka paylaşacağımı kendisine ifade ettim. Alıkonulan askerin sadece sağlığının iyi olduğu yönünde bir bilgiye ulaşıldı ve Çalık’a ‘Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır. Biz elimizden geleni yapıyoruz’ şeklinde bir paylaşımda bulundum.

Aramızda geçen diyalog bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar asla doğru değildir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

  Meclis'in gündeminde 'Gare' vardı: Kim ne dedi?



Önceki Haber
Meclis'in gündeminde 'Gare' vardı: Kim ne dedi?
Sonraki Haber
Gazeteci Fatih Gönül'e ilk duruşmada tahliye