Ana SayfaGüncelBursa’daki Boğaziçi eylemine müdahale: 19 gözaltı

Bursa’daki Boğaziçi eylemine müdahale: 19 gözaltı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi direnişine destek vermek için yürüyüş yapmak isteyen Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri’ne müdahale eden polis, 19 kişiyi gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı protestolar ve buna karşılık engellemeler sürüyor.

Bursa’da da Emek ve Demokrasi Güçleri’nin, Boğaziçili öğrencilere destek vermek için Setbaşı Köprüsü’nde yapmak istediği yürüyüşe polis müdahale etti.

Polis aralarında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski il eşbaşkanı Yüksel Akgün’ün de bulunduğu birçok kişiyi yere yatırıp, ters kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Müdahalenin ardından ara sokaklara sloganlarla yürüyen kitleye polis ikinci defa müdahale etti.

Yapılan müdahalelerde toplam 19 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü belirtildi.

İzmir’de işçilerden eylem

Diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (İZSU) çalışan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi’ne üye işçiler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışmak amacıyla açıklama yaptı.

Her gün farklı bir birimde açıklama yapacaklarını belirten işçiler, Halkapınar’da yaptıkları eylemde “İşçiler de akademi de kayyuma teslim olmayacak, aşağı bakmayacağız” pankartını açtı.

Öğrencilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını belirten işçiler, “Öğrencilerin mücadelesi işçi sınıfın mücadelesidir. Aşağı bakmayacağız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDK LGBTİ+: Varoluşumuzun yok sayılmasını reddediyoruz
Sonraki Haber
HDP'den AYM önünde 'Herkes İçin Adalet' nöbeti