Ana SayfaGüncelÇağlayan Adliyesi’nde Halkevleri’ne müdahale: Dokuz gözaltı

Çağlayan Adliyesi’nde Halkevleri’ne müdahale: Dokuz gözaltı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi eylemlerinde tutuklanan 11 kişi için yazılama yaptıkları için gözaltına alınan beş öğrenciye destek için Çağlayan Adliyesi önüne gelen Halkevleri üyelerine polis müdahale etti. Müdahalede en az dokuz kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde tutuklanan 11 kişinin serbest bırakılması talebiyle yazılama yaptıkları için dün sabah gözaltına alınan Öğrenci Kolektifleri üyesi beş üniversiteli Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Polis sabah saatlerinden itibaren adliye çevresini abluka altına alınırken, adliye önünde toplanmanın yasaklandığını belirten polis, dağılmamaları halinde gözaltı işlemi yapacaklarını söyledi.

Bunun üzerine Halkevleri yöneticisi Samut Karabulut, “Hiçbir kurumun özgürlüklerimizi yasaklamaya hakkı yok” diyerek itiraz etti.

Sendika.org’ta yer alan habere göre polislerin çekiştirerek gözaltı aracına götürdüğü Karabulut, bir polisin kendini susturmaya çalışması üzerine “Sen kimsin benim sesimi kesecek” diye bağırdı.

Karabulut gözaltı aracına binerken “Hiçbir makam mevki özgürlüklerimizi yasaklayamaz! Yargılanacaksınız bir gün hepiniz” diye seslendi.

Müdahale sırasında en az dokuz kişi darp edilerek gözaltına alındı.




Önceki Haber
Engellenen akademisyenler açıklamalarını yürüyerek yaptı
Sonraki Haber
CHP'li Enis Berberoğlu yeniden milletvekili