Ana SayfaDünyaÇavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı’yla görüştü

Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı’yla görüştü

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Söz konusu bu görüşme, Türkiye’nin bakanlar düzeyinde ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle ilk teması oldu.

İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, ‘bazı bölgesel meseleler ile FETÖ, PKK, S-400, Suriye ve Doğu Akdeniz konularının’ ele alındığı aktarıldı.

Çavuşoğlu’nun ABD’nin son dönemde yaptığı açıklamalardan duyulan rahatsızlığı da dile getirdiği belirtilen görüşmede, iki bakanın ilerleyen günlerde gündemdeki tüm konuları daha ayrıntılı şekilde görüşme konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

ABD’nin ‘Gare’ açıklaması

Bakanlar arasındaki bu görüşme TSK’nin Gare’ye dönük sona eren operasyonun ardından ABD’den yapılan açıklama sonrası gerçekleşti.

Dışişleri sözcüsü Ned Price’ın Twitter üzerinden yayımladığı açıklamada, “ABD, Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nde Türkiye vatandaşlarının ölümünden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve son çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz” denilmişti.

Açıklamada ayrıca, ‘sivillerin PKK tarafından öldürüldüğüne dair haberler doğrulanırsa, bu eylemi mümkün olan en sert şekilde kınıyoruz’ ifadeleri de kullanılmıştı.

Bu açıklamanın ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “ABD Büyükelçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir” denilmişti.

  ABD'den 'Gare' açıklaması

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
SİYAD Onur ve Emek Ödülleri’nin sahipleri belli oldu
Sonraki Haber
Antep'te gözaltına alınanlar serbest