Ana SayfaGüncelDr. Fikret Hacıosman’ı öldüren faile müebbet hapis cezası

Dr. Fikret Hacıosman’ı öldüren faile müebbet hapis cezası

HABER MERKEZİ – İstanbul’da psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ı hastane odasında öldüren Serhat Tunçdemir’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ardından mahkeme indirime giderek cezayı müebbet hapis cezasına düşürdü.

İstanbul Bahçelievler’de özel bir hastanenin psikiyatri servisinde çalışan uzman doktor Fikret Hacıosman, 2 Ekim 2018’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Olay yerinden kaçan 18 yaşındaki saldırgan Serhat Tunçdemir ise bir süre sonra gözaltına alınarak, tutuklanmıştı.

Tunçdemir hakkında  “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan açılan davanın karar duruşması Bakırköy’de bulunan 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tunçdemir’in katıldığı duruşmada, Hacıosman’ın yakınları ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada konuşan Tunçdemir, önceki duruşmada yaptığı savunmasına bir şey eklemeyeceğini belirtirken, avukatı, “Tasarlayarak kasten öldürme” suçunun oluşmadığını ve bu durumun göz önünde bulundurularak sanığın cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Tunçdemir’e “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından mahkeme cezada indirime giderek, müebbet hapis cezasına çevirdi.

İstanbul Tabip Odası, duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Güray Kılıç, davanın başından beri sürecin takipçisi olduklarını ve katilin en ağır cezayı alması için oda olarak uğraştıklarını belirtti.

Kılıç, “Bugün yapılan duruşmada sanığa verilen ceza elbette sevgili meslektaşımızın kaybını telafi etmeyecektir. Ancak verilen cezanın sağlıkta şiddetin son bulması yolunda bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

“Biz hekimler yaşam hakkının kutsallığına inanan bir mesleğin mensuplarıyız” diyen Kılıç, kendilerinin yaşam haklarının ise hiçe sayıldığı ve can güvenliklerinin olmadığı ortamlarda çalıştıklarını ifade etti.

Ülkede birçok sağlık çalışanının sağlık hizmeti üretirken yaşamını yitirdiğinin altını çizen Kılıç, tabip odalarının ısrarı sonucunda Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkartıldığını fakat bunun da eksiklikler içerdiğini belirtti. Kılıç, “Sağlıkta şiddete karşı mücadele hala en önemli gündemimiz olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Tabip odası olarak hayatını kaybeden meslektaşlarının anısına sahip çıkacaklarını dile getiren Kılıç, “Cinayetlere kadar uzanan ve giderek yaygınlaşan sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmak için mücadeleyi tüm kararlılığımızla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den ‘Herkes için Adalet’ kampanyası: Mücadeleyi ortaklaştıralım
Sonraki Haber
Enis Berberoğlu için yeniden yargılama kararı