Ana SayfaGüncelDTK Divan üyesine 6 yıl hapis

DTK Divan üyesine 6 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Demokratik Toplum Kongresi Divan Üyesi Jiyan Taş’a yürüttüğü faaliyetler gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Üyesi Jiyan Taş hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılanın davanın karar duruşması, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuksuz yargılanan Taş’ın katılmadığı duruşmada, avukatları Seda Zengin ve Mahmut Vefa hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan savcı, DTK faaliyetlerini gerekçe göstererek Taş’ın 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Avukat Seda Zengin, DTK’nin yasal bir platform olduğunu hatırlatarak, kurumsal faaliyetlerin suç unsuru olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

İktidardaki siyasilerin de DTK’nin düzenlemiş olduğu kongrelere katıldığını anımsatan Zengin, müvekkiline dönük isnat edilen “örgüt üyesi olmak” suçunun kriterlerinin oluşmadığına dikkat çekerek, beraat talebinde bulundu.

Avukat Mahmut Vefa da DTK’de yapılan aramalarda bir listenin bulunduğunu, yargılamaların da bu listeler üzerinden gittiğini vurgulayarak, bunun ‘örgüt üyesi’ olmanın delili olarak değerlendirilemeyeceğini kaydetti.

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Jiyan Taş’a “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

  DTK yargılanmaları üzerine bir kafkaesk: Herkes oradaydı!

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Taşdemir: Gare'ye gitmedim, Soylu yalan söylüyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.