Ana SayfaGüncel‘Ebu Hanzala’ya 12 yıl altı ay hapis cezası

‘Ebu Hanzala’ya 12 yıl altı ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – IŞİD’in Türkiye’deki yöneticilerinden olduğu belirtilen ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’a 12 yıl altı ay hapis cezası verildi.

IŞİD’in Türkiye’deki üst düzey yöneticilerinden olduğu belirtilen ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’un yargılandığı davanın duruşması Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan Bayancuk, savunmasında, ‘silahlı terör örgütü olduklarına dair somut delillerin olmadığını, bu şekilde üzerine etiket yapıştırıldığını’ öne sürerek, “Siz de fanisiniz, hükümler de fani. Herkes eylemlerinden Allah’a hesap verecek. Siz vereceğiniz hükümle kendinizi de yargılayacaksınız. Benim için bir şey ifade etmiyor” dedi.

Mahkeme heyeti, Bayancuk’u ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak, ‘yönetici olduğu örgütün silahlı terör örgütü olması nedeniyle’ cezasını 15 yıla çıkardı.

Bayancuk’un ‘yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini’ lehine takdiri indirim sebebi kabul eden mahkeme cezayı 12 yıl altı aya indirdi.

Hükümeti tehdit etmişti

Bayancuk, 30 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

“Suriye’nin fethedilmesinden sonra sıra Türkiye’ye gelecek. İstanbul’u da alacağız inşallah” dediği kayıtları ortaya çıkan Bayancuk, İstanbul Ömerli’deki piknik alanında gerçekleştirilen toplu bayram namazı etkinliğinde ise hükümeti şu sözlerle tehdit etmişti:

Bize zulmetmeye devam ederseniz Allah, sizin bize yaptığınızı başkasının eliyle size yapacaktır. Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boğaziçi direnişi: 'Gençler ülkenin üzerindeki ölü toprağı kaldırıyor'
Sonraki Haber
Evrensel yazarı Ayşen Şahin gözaltına alındı