Ana SayfaEğitimEngellenen akademisyenler açıklamalarını yürüyerek yaptı

Engellenen akademisyenler açıklamalarını yürüyerek yaptı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan atanan Rektör Melih Bulu’yu protesto eylemleriyle dayanışmak için Beyazıt’ta toplanan İstanbul Üniversitesi akademisyenleri polisin engellemesi üzerine açıklamalarını yürüyerek yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun atanması üzerine başlayan protesto eylemlerinde şu ana kadar 11 öğrenci tutuklanırken, 50 kadar öğrenci ise ev hapsine mahkum edildi.

Eylemler birçok merkezde sürerken, ODTÜ, Galatasaray, İTÜ’deki akademisyenlerin ardından İstanbul Üniversitesi’ndeki akademisyenler de öğrencilerle dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Beyazıt Kampüsü önünde açıklama yapmak isteyen akademisyenler polis tarafından engellendi.

Engellemeye tepki gösteren akademisyenler, açıklamalarını üniversitesinin çevresinde yürüyüş yaparak gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Tamer Demiralp yürüyerek yaptığı açıklamada, “Akademik özgürlük ve üniversite özerkliği için anayasal haklarını kullanan herkesi destekliyoruz” dedi.

 ‘Türkiye üniversiteleri hızla geriliyor’

Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan yapılan rektör atamasına karşı çıkan Demiralp, şunları söyledi:

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir ayı aşkın süredir yaşananlar, Türkiye’de birçok üniversitenin son yıllarda maruz bırakıldığı antidemokratik uygulamalara yeni bir örnektir. Türkiye üniversitelerinin uluslararası sıralamalarda hızla gerilemesi üniversiteler üzerinde antidemokratik uygulamaların yoğunlaştığı bu döneme denk gelmektedir

Üniversitelerin ana bileşeni öğrencileridir. İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri olarak üniversite olmamızı sağlayan değerlerimizi ne pahasına olursa olsun savunacağımızı, demokratik yollardan itiraz hakkını kullanmanın bir insanlık hakkı ve onuru olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekdağ'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan beraat
Sonraki Haber
Çağlayan Adliyesi’nde Halkevleri’ne müdahale: Dokuz gözaltı