Ana SayfaGüncelErdoğan: Yeni bir anayasayı tartışma vakti geldi

Erdoğan: Yeni bir anayasayı tartışma vakti geldi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni bir anayasayı tartışmanın vakti geldi. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısını ardından açıklama yaptı.

“Ülkemizde son 18 yılın en önemli özelliği demokraside ve ekonomide kesintisiz bir reform gündemine sahip olmasıdır” diyen Erdoğan, reform çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

Milletin beklentilerine göre yeni reform çalışmaları yapıyoruz. Her kim ‘Artık bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yok’ derse o kişi Türkiye’den de toplumdan da bihaberdir. Her alanda bölgesel liderlik politikası izliyoruz. Köklü reform çalışmaları artık ertelenemez.

Hukuki ve ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, “Çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, hedeflerini içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız” dedi ve ekledi:

Türkiye’de sorunların kaynağının 1960’dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğu ortadadır. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir. Ülkemizin bu fırsatı kaçırmasından üzgünüz.

Belki de şimdi Türkiye’nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anaysa için harekete geçebiliriz. Bu çalışmanın milletin gözünün önünde olması zorunluluktur.




Önceki Haber
Kürt Dil Platformu'ndan Erdoğan'a mektup
Sonraki Haber
‘Ulusal birlik’ eyleminde gözaltına alınanlar serbest