Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ABD’ye ‘Gare’ tepkisi

Erdoğan’dan ABD’ye ‘Gare’ tepkisi

HABER MERKEZİ – ABD’nin Gare’ye dönük TSK operasyonuyla ilgili açıklamasına tepki gösteren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hani siz PKK’nın, YPG’nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız… Eğer biz sizinle NATO’da berabersek bize samimi davranacaksınız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Savunma ve İçişleri bakanları, Meclis Genel Kurulu’nu Gare’ye dönük askeri operasyonla ilgili olarak bilgilendirecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesi sınırlarında yer alan Gare’de dört gün süren askeri operasyona ilişkin konuştu.

Partisinin Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Rize 7. Olağan İl Kongresi’ne katılan Erdoğan, bir mağarada ölü bulunan çoğu asker ve polis 13 kişi için “Bu kardeşlerimizin bir kısmı 5 yıl, bir kısmı 6 yıl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne nasıl kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık. Bu operasyonların yapıldığı gece bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik” dedi.

Konuşmasının devamında askeri operasyona ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

İşte ABD’nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz PKK’nın, YPG’nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunu başından itibaren hep gördük. Kuzey Irak’a binlerce TIR bunlar tank getirdiler, mühimmat getirdiler ve bunları teröristlere teslim ettiler. Bu teröristler de bizim güvenlik güçlerimizle orada savaştılar. Eğer biz sizinle NATO’da berabersek bize samimi davranacaksınız, teröristlerin yanında yer almayacaksınız, eğer yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız.

Erdoğan ayrıca, “Bu masumların kanı terör örgütüne sahip çıkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözüm demokrasi, hak, özgürlük kılıfı altında ülkemizdeki terör örgütleri uzantılarına sınırsız destek verenleredir. Terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecraları, hepiniz 13 silahsız masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’nin sınırdışı operasyonunun ardından yapılan açıklamada, “ABD, Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nde Türkiye vatandaşlarının ölümünden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve son çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz” denilmişti.

Açıklamada ayrıca, ‘sivillerin PKK tarafından öldürüldüğüne dair haberler doğrulanırsa, bu eylemi mümkün olan en sert şekilde kınıyoruz’ ifadeleri de kullanılmıştı.

  ABD'den 'Gare' açıklaması

Akar ve Soylu, Meclis’i operasyonla ilgili olarak bilgilendirecek

Öte yandan Erdoğan konuşmasında, AKP Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı ile konuyu Meclis gündemine getirmek için konuştuklarını belirterek, “Meclis’te biz bununla ilgili bir soruşturma genelgesi vererek bunun bütün detaylarını Meclis’te gündeme getireceğiz. Çünkü bunların parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol” ifadelerine yer verdi.

Bu kapsamda Meclis İçtüzüğü’ne göre ilgili bakanlar TBMM Genel Kurulu’nda söz konusu askeri operasyonla ilgili bilgilendirme yapacak.

İçtüzüğün 59. madddesine göre yürütme adına Genel Kurul’da gündem dışı söz istenecek.

Son anda bir değişiklik olmazsa Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonla ilgili Genel Kurul’da 20’şer dakika söz alarak, bilgilendirme yapacak.

İçtüzük gereği, talep etmeleri halinde parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerine de 15’er dakika söz verilecek.

  Gare'ye dönük askeri operasyon sona erdi: Ne oldu, kim ne dedi?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Batman’da iş cinayeti  
Sonraki Haber
"Tecride son, yaşam için adalet" yürüyüşüne polis engeli