Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘damat’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘damat’ açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’la ilgili açıklamasında “Berat Bey’in en büyük talihsizliği, damat sıfatının, vasıflarının ve bu alanlardaki başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir il kongresinde yaptığı konuşmada, 8 Kasım 2020’de sosyal medya üzerinden istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la ilgili tartışmalara değindi.

Erdoğan, aynı zamanda damadı olan Albayrak’a yönelik CHP’nin kampanya yürüttüğünü savunarak şöyle konuştu:

CHP, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Bu iş artık siyaset boyutunu aşıp bir insan olarak temel hak ve özgürlüklere de, özellikle de ailemize saldırı boyutuna varınca ağızların payını vermek de üzerimize vacip oldu.

Albayrak’ın görevde olduğu dönem yaptıklarını başarılı bulan Erdoğan, şöyle devam etti:

Mücadelenin en ön safında Berat Bey yer almıştır. Önce enerjide, ardından ekonomide ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği, damat sıfatının, vasıflarının ve bu alanlardaki başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır. Herhangi bir siyasetçi olarak bu görevleri yürütseydi kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif olurdu diye değerlendiriyorum. Sondaj gemileri onun attığı adımlar sayesinde satın alındı. Bunun adına finans yönetimi denir. Bunu başardığı için kuduruyorlar. Türkiye ekonomisi için pek çok alanda tarihi öneme sahip uygulamalar da Berat Bey’in bakanlığı döneminde hayata geçirildi.

“Bu süreçte Berat Bey’e yönelik kampanyanın amacı kesinlikle bilgi sahibi olmak değildir” diyen Erdoğan, döviz rezervinin “Göreve geldikleri gün 27,5 milyar dolardan bugün 95 milyar dolara yükseldiğini” söyledi ve ekledi: “Ne haksız kazanç ne de hukuka aykırı işlem söz konusudur. Berat Bey hukuk çerçevesinde hakkını arayacaktır.”

Ne oluyor?

Bakanlıktan istifası bir gün sonra kabul edilen ve Lütfi Elvan’ın yerine geçtiği Berat Albayrak, aynı ayın sonunda Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinden de istifa etmişti.

Bu tarihten sonra 20 Şubat 2021’e kadar herhangi bir açıklama yapmayan Albayrak’ın avukatı Sinan Göktaş, müvekkilinin, evinde eşi ve çocuklarıyla vakit geçirdiğini açıklamıştı. CHP’ye de iddiaları sebebiyle 500 bin TL’lik dava açılacağını duyurmuştu.

CHP, son dönemde “Merkez Bankası’nın 128 milyar doları kayıp, sorumlusu damat firarda” ifadeleriyle sosyal medya hesabından bir video paylaşmıştı.

Ocak ayında ise CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Merkez Bankası’nın geçen yıl yaklaşık 128 milyar dolarlık döviz rezervinin satış yoluyla eritilmesine ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşımıştı.




Önceki Haber
BM konvoyuna saldırı: İtalya'nın Kongo büyükelçisi öldü
Sonraki Haber
Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a uygulanan 'haksız tahrik' indirimi kaldırıldı