Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun eleştirisine yanıt: Terbiyesiz herif

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun eleştirisine yanıt: Terbiyesiz herif

HABER MERKEZİ – Kılıçdaroğlu’nun, Gare’de yaşamını yitiren 13 rehine ilgili “Sorumlusu Erdoğan’dır” açıklamasına yanıt veren Erdoğan, “Ya sen ne yüzsüzsün ya? 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da partisinin 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Erdoğan kongrede yaptığı konuşmasında Gare’de PKK’nin elinde rehin bulunan 13 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği operasyon hakkında muhalefetten gelen tepkilere yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısında sert sözlerle yüklendiği Erdoğan, şu yanıtı verdi:

Utanmadan 13 şehidimizle ilgili olarak bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun. Ya sen ne yüzsüzsün ya? 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin, utanmadan sıkılmadan kalkıp Cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun. Sen teröristlerle el ele Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirsin. Ama biz teröristlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünlerden seyret.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gare’de 13 rehinenin yaşamını yitirmesi ile ilgili Erdoğan’a sert sözlerle yüklenmişti.

Kurtarma operasyonuna gidiyorsun bütün rehineler ölüyor. Akıl tutulması var burada. Gidiyorsun rehineleri kurtarmaya, bütün rehineler ölüyor. Sen de dönüp geliyorsun. Korkudan hiç kimse açıklama yapmıyor, vali açıklama yapıyor. Bunlar devleti yönetemezler. Yönetemiyorlar zaten.

AK Partili kardeşlerime özellikle söylüyorum; 13 kardeşimizin kanları yerdedir. Onlar Türkiye’ye getirilebilirdi. Sözde terör örgütünden alacaklar, Çarşamba günü gelecek, medyaya açıklama yapacaktı. Hedef bu değil miydi? Hedef buydu. Davul zurnayla harekat yaptılar. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu kadın gazeteciler için uluslararası çağrı
Sonraki Haber
Hatice Şimşek’i darp ederek öldüren Gökhan Çınar’a müebbet hapis