Ana SayfaGüncelFerit Karahan’ın yeni filmi “Okul Tıraşı” Berlinale’de

Ferit Karahan’ın yeni filmi “Okul Tıraşı” Berlinale’de

HABER MERKEZİ – 71. Berlin Film Festivali’nin Panorama ve Encounters bölümlerinde gösterilecek filmler açıklandı. Ferit Karahan’ın yeni filmi “Okul Tıraşı” da Panorama bölümündeki filmler arasında.

Bu yıl 71’inci kez düzenlenecek olan Berlin Film Festivali (Berlinale), pandemi şartları nedeniyle iki parça halinde gerçekleşecek ve Mart ayındaki ilk kısmı çevrimiçi olacak.

Festivale geçen yıl eklenen Encounters bölümünde gösterilecek filmler açıklandı.

Encounters bölümü sinemadaki yeni sesleri desteklemeyi, hikaye çeşitliliği ve belgesel türündeki filmler için daha fazla alan açmayı hedefliyor.

Encounters bölümünde Social, We ve Rock Bottom Riser gibi filmler var.

Bu yıl Encounters seçkisinde yer verilen 16 filmden yedisi yönetmenlerin ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor.

Berlin Film Festivali aynı zamanda Panorama bölümünde gösterilecek 19 filmi de açıkladı.

Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı” isimli filmi de bu seçkide yer alıyor.

Karahan’ın senaryosunu Gülistan Acet ile birlikte kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda, Samet Yıldız, Ekin Koç, Mahir İpek, Melih Selçuk, Cansu Fırıncı, Nurullah Alaca’nın yer alıyor.

“Okul Tıraşı”, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan, fakat okulun bürokrasisini, idarenin vurdumduymazlığını ve zor coğrafi koşulları aşmak zorunda olan bir gencin hikayesi…

Karahan’ın ilk uzun metrajlısı Cennetten Kovulmak (2013), 50. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne layık görülmüştü.

71. Berlin Film Festivali’nin Encounters ve Panorama bölümlerinde yer alacak filmlerin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.




Önceki Haber
ABD'den Türkiye’ye: Osman Kavala’yı serbest bırakın
s-400
Sonraki Haber
S-400 krizi: Akar’ın ‘Sürekli kullanmayacağız’ önerisi de kabul görmedi