Ana SayfaGüncelGazeteci Aslan’a isnat edilen suç: Kışkırtıcı haber yapmak

Gazeteci Aslan’a isnat edilen suç: Kışkırtıcı haber yapmak

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Mehmet Aslan hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla hazırlanan iddianamede, Aslan “kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapmak” ile suçlanıyor.

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 9 Ocak 2021’den beri tutuklu bulunan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Aslan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Ancak mahkeme, iddianamede konu edilen suçun yerinin İstanbul olduğunu belirterek yetkisizlik kararı verdi.

Ayrıca Mehmet Aslan hakkında tutukluluk incelemesi de yapan mahkeme, Aslan’ın kuvvetli suç şüphesinin devam ettiğini belirterek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletildi.

MA’dan Hamdullah Kesen’in haberine göre, ajansın örgütle bağlantılı yayın yaptığının ileri sürüldüğü iddianamede, Mehmet Aslan’ın ajansın abonelerine haber aktarması, telefon görüşmesi yapması ve yine abonelere cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin yaptığı aktarımlarda “PKK Lideri Abdullah Öcalan” demesi “örgüt üyeliği”ne delil olarak gösterildi.

Haber kaynaklarıyla görüşmek de suçmuş

Aslan’ın bir tutuklu yakınıyla yaptığı telefon görüşmesinde, “sürgün” kelimesini kullanması da suç olarak gösteren savcılık, bu görüşmeye dair de şu değerlendirmeyi yaptı:

Şüpheli Mehmet ASLAN’ın da bu bağlamda tutuklu ve hükümlü yakınları ile telefonda görüşerek kendince bilgi topladığı/ses kaydı yaptığı, topladığı bilgileri örgüte müzahir yayın organlarına ulaştırarak kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapılmasını sağladığı…

Yine bir tutuklu ailesiyle yapılan görüşmede, ailenin Aslan’ın numarasını “RojevaZindanan” adlı Twitter kullanıcısı ve “Zindanrojev” isimli Instagram hesabından aldıklarını belirtmesi de suç unsuru olarak iddianamede yer aldı.

Savcılık, Aslan’ın gözaltı ve tutuklamasına ilişkin “ANF NEWS” adlı internet sitesinde haber geçmesini de suç olarak gösterdi ve bu durumun “örgüt üyeliği”ne delil olduğunu savundu.

Savcılık, ayrıca Aslan’ın yaptığı haberleri de bir bütün olarak suç olarak değerlendirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Öğrenciler ayakta: Genç sürdürebilmek üzerine bir deneme
Sonraki Haber
Elektrikli otomobilde ÖTV 4 katına çıkarıldı