Ana SayfaGüncelGazeteci Hakkı Boltan’a ilk duruşmada beraat

Gazeteci Hakkı Boltan’a ilk duruşmada beraat

HABER MERKEZİ – 15 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Hakkı Boltan, tutuksuz yagılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Gazeteci Hakkı Boltan hakkında, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasına yapılan baskında el konulan delege listesinde “ÖGC Basın Hakkı Boltan” şeklinde isminin geçtiği gerekçesiyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Boltan, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkında mütalaasını sunan savcı, Boltan’ın “örgüt üyeliği” uyarınca cezalandırılmasını talep etti.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, gazeteci Boltan’ın beraatine hükmetti.

İddianameden

Diyarbakır’da DTK’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 30 Eylül 2020’de evine yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan hakkında hazırlanan iddianame, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti.

55 sayfalık iddianamede, DTK’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu ve “Kürdistan Kurucu Meclisi” olduğu ileri sürülüyordu.

Yargıtay’ın DTK’nin eski eşbaşkanları Selma Irmak ve Aysel Tuğluk’a kongre faaliyetleri gerekçesiyle “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla verilen cezaları onaması, DTK’nin “silahlı terör örgütü” olduğuna emsal olarak gösterilmişti.

Boltan’ın DTK delegesi olması, katılmış olduğu iki basın açıklaması ve bir sosyal medya paylaşımı da ‘delil’ sayılmıştı.

İddianamede, Boltan için “DTK’nın çalışmaları kapsamında örgütsel nitelikteki eylemlere katılarak eylemlerindeki süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik de gözetilerek tüm bu gerekçeler ile şüphelinin, üzerine atılı silah örgüte üye olma suçunu işlediği hususunda kamu davası açmayı gerektirir nitelikte yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiği anlaşılmaktadır” değerlendirilmesi yapılmıştı.

Boltan hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karanlık isim Heysem Topalca TIR kazasında öldü
Sonraki Haber
Boşanma davasında karar: Ev işlerini bölüşmeyen erkek tazminat ödeyecek