Ana SayfaGüncelGergerlioğlu: Birilerini rahatsız etti sanırım

Gergerlioğlu: Birilerini rahatsız etti sanırım

HABER MERKEZİ – Hakkında verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan HDP’li Gergerlioğlu “Çıplak aramayı, kaçırılmalar, işkenceler, bütün bunları söylememiz birilerini rahatsız etti sanırım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Konuya dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) değerlendirmelerde bulunan Gergerlioğlu, kararın siyasi olduğunu söyledi ve ekledi:

Benim KHK ile ihracım sonrası yapılan adli soruşturma nedeniyle ‘terör örgütü propagandası’ndan 2 yıl 6 ay ceza almıştım bundan iki yıl önce. Daha sonra Yargıtay’da onadı. Mesel benim şuanda hala yayında olan bir haberi paylaşmam. T24’te Murat Karayılan’ın bir demeci var.

O demetçe, ‘Herkes için bir yeni kapı ruhu varsa bizde barış yolunda bir adım atabiliriz’ gibi cümleler yer alıyor. T24 bunu haberleştirmiş, bende bunu sosyal medya hesaplarımdan paylaştım ve bu çağrıya uyulursa barışın yolu açılır demişim. Ardından benim hakkımda dava açıldı.

Gergerlioğlu, verilen kararda Karayılan’ın makalesinin sanki kendi makalesiymiş gibi yer aldığını belirterek, “Sanki bunu ben yazmışım, bu haber benim kendi makalemmiş gibi bir anlayışla bu karar veriliyor. Usul olarak da hatalı bir karar. Daha sonra T24’te bu haber hala duruyor. T24’e açılmış bir dava falan yok ama bana açılıp propaganda cezası verildi” dedi.

“Birilerini rahatsız etti”

“Milletvekili hayatım boyunca gözümü budaktan esirgemedim” diyen Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsan hakları savunuculuğu yaptım. Çıplak aramayı, kaçırılmalar, işkenceler, bütün bunları söylememiz birilerini rahatsız etti sanırım. Yargıtay’da şuan binlerce cezalar var ama bizimkisi sanırım hızlandırılmış. Baskı olduğunu hissediyorum.

En son da Kürt meselesi konusunda yaptığım açıklamalar, barış için yaptığım açıklamalar, çözümden, barıştan başka bir yolun olmadığını sürekli söylememizden kaynaklı bu kararın hızlandırıldığını düşünüyorum. Kimlik ayırt etmeden, insan hakları savunuculuğu yaptım. Adalet Bakanlığı’na en çok soru önergesi vererek, tüm haksızlıkları gündeme getirdim. Bunlar birilerini rahatsız etti gördüğüm kadarıyla.

Gergerlioğlu, Pazartesi günü kararı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyacağını da sözlerine ekledi.

  Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hapis cezası onandı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP’li dokuz vekil hakkında fezleke
Sonraki Haber
MEB: Mesleki ve teknik liselerde uygulamalı dersler 1 Mart'ta başlayacak