Ana SayfaGüncelGezi Davası: Kavala dışındaki sekiz isme yurt dışına çıkış yasağı

Gezi Davası: Kavala dışındaki sekiz isme yurt dışına çıkış yasağı

HABER MERKEZİ – Gezi Davası’nda yeniden yargılanacak isimlerden Osman Kavala dışındaki sekiz kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildi.

Gezi Parkı eylemlerinin üzerinden altı yıl geçtikten sonra açılan, 16 sanıklı Gezi Davası’nda İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen beraat kararları bozulmuştu.

Davada yerel mahkeme dokuz sanık hakkında beraat vermiş, yurt dışında yaşayan yedi sanığın dosyası ise ayrılmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi ise 22 Ocak’ta aralarında halen tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın da bulunduğu dokuz isim hakkında yerel mahkemece verilen beraat kararlarına ilişkin hükmün bozulmasına karar vermişti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, İstinaf mahkemesinin bozma kararı üzerine dosyayı yeniden ele aldı.

Mahkeme, Kavala dışındaki tüm isimler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Yurt dışı yasağı konan isimler şöyle: Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekci.

Dokuz ismin yeniden yargılanması ise 21 Mayıs’ta başlayacak.

30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında, şu ifadelere yer verildi:

Bozma ilamının I ve IV numaralı bentlerinde sıralanan bozma nedenleri, beraat kararına dayanak delillere ilişkin tespitler ve bozma ilamının kesin niteliği dikkate alınarak kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve yargılama safahatı dikkate alınarak bu aşamada orantılı olacağı kanaatiyle sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay, Çiğdem Mater Utku, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekci hakkında 5271 Sayılı CMK’nin 109/3-a maddesi gereğince yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verilmiştir.

Sanık Mehmet Osman Kavala’nın, başka suçtan tutuklu bulunduğu anlaşılmakla duruşma günü ve saatinde hazır edilmesi için ilgili ceza infaz kurumuna müzekkere yazılmasına hükmedildi.

Duruşmanın 21 Mayıs 2021 günü saat 10.00’da İstanbul Adalet Sarayı bünyesinde bulunan duruşma salonunda yapılmak üzere oybirliği ile karar verildi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AİHM Demirtaş için hükümetten savunma istedi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.