Ana SayfaGüncelGözaltına alınan Ayşen Şahin serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Ayşen Şahin serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Sosyal medyada yaptığı ‘Boğaziçi’ paylaşımları gerekçe gösterilerek “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla gözaltına alınan Evrensel yazarı Ayşen Şahin, serbest bırakıldı.

Evrensel gazetesi yazarı Ayşen Şahin, 8 Mart Kadın Platformu tarafından dün akşam gerçekleştirilen online toplantı sırasında polisler tarafından gözaltına alınarak İstanbul Emniyeti’ne götürüldü.

Şahin, gözaltına alındığını Twitter hesabından “Arkadaşlar polis kapıda, Vatan Emniyete götürülüyorum. Üstümü değiştirip çıkıyorum. Herkese tek tek haber veremedim” ifadeleriyle duyurmuştu.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen gözaltına alınan Ayşen Şahin’e “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlaması yöneltildi.

Evrensel’de yer alan habere göre suçlamaya konu edilen paylaşımlar arasında, Şahin’in Hilal Kaplan tarafından hedef gösterildiği paylaşım da yer aldı.

Ayşen Şahin, Boğaziçi protestolarına katılan öğrencilerin yerini polise tarif eden esnafın videosunu Twitter hesabından paylaşmıştı.

Hilal Kaplan da “’Eşcinsellik sapkınlıktır’ cümlesinde bile hedef gösterme bulup bağırıp çağıranlar, bir adamı ve dükkânını içlerinde teröristlerin de olduğu bir kitleye hedef gösteriyor” iddiasını öne sürerek Şahin’i hedef almıştı.

Şahin emniyetteki ifadesinin ardından ise serbest bırakıldı.

Ayşen Şahin serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Hedef gösteren değil gösterilenim. Vatani vazifeye döndü, sırayla hepimiz gelip gidiyoruz. Ben çıktım ama genç arkadaşların suçu neydi? Bana değil herkese özgürlük” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü salgınında hastalığı atlatanların sayısı 78 milyonu aştı
Sonraki Haber
BMG eyleminde gözaltına alınanlardan 21'ine ev hapsi