Ana SayfaGüncelGözaltına alınan Barış Annesi Akbulut serbest

Gözaltına alınan Barış Annesi Akbulut serbest

HABER MERKEZİ – Mardin’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Barış Annesi Ferha Akbulut serbest bırakıldı.

Mardin merkez ve ilçelerinde 15 Şubat günü yapılan ev baskınlarında aralarında Barış Annesi Ferha Akbulut’un da olduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Aralarında Akbulut’un da olduğu 13 kişinin iki ayrı grup halinde farklı soruşturmalar kapsamında ifadelerinin alındığı öğrenildi.

İfadeleri alınan 13 kişi savcılığa çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Barış Annesi Akbulut’a 2014 yılında Kobani sınırında gerçekleştirilen eylemlere katıldığı yönünde üzerine ifade verildiği iddia edildi.

“Kimseden korkmuyoruz”

Serbest bırakılan Akbulut, evine yapılan baskında kapılarının kırıldığını ve çocuklarına silah doğrultulduğunu dile getirdi.

Kendisini gözaltına almaya geldiklerini anlaması üzerine çocuklara silah doğrultulmamasını istediğini belirten Akbulut, şunları söyledi:

Bugün milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, insanlarımız, gazeteciler neden gözaltına alınıyorsa o nedenle alındım.

Doğru olanı yapanın, doğru olanı söyleyenin üzerinde baskı ve zulüm uyguluyorlar. Ancak bu baskılar para etmiyor. Biz insanlık görevimizi yapıyoruz. Buna tahammül edemiyorlar. Uyguladıkları insanlık dışı muameleyi kabul etmiyoruz ama minnet de etmiyoruz. Kimseden korkmuyoruz.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Yalova'da beş HDP'li tutuklandı
Sonraki Haber
Van’da eylem ve etkinlik yasağı uzatıldı