Ana SayfaÇalışma YaşamıGrevdeki işçiler: Sendika bizden habersiz Kadıköy Belediyesi ile anlaşma imzaladı

Grevdeki işçiler: Sendika bizden habersiz Kadıköy Belediyesi ile anlaşma imzaladı

HABER MERKEZİ – Kadıköy Belediyesi’nde grevde olan işçiler, sendikaları Genel-İş’in kendilerinden habersiz belediyeyle Toplu Sözleşme Anlaşması’nı imzaladığını açıkladı. Sözleşmeyi kabul etmeyen işçiler direnişe devam ediyor.

İstanbul’un Kadıköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Türkiye Genel Hizmetler Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında 8 aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkanmıştı.

Bunun üzerine 2 bin 300 işçi 16 Şubat’ta greve çıkmıştı.

Grev sürerken açıklama yapan işçiler, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi’nin kendilerinden habersiz ve kendilerinin onaylamadığı şekilde Kadıköy Belediyesi ile masaya oturarak, anlaşma imzaladığını duyurdu.

Sendikanın Genel Merkezi’ne tepki gösteren Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy, “Bu kabul edilemez bir durumdur. İşçinin iradesi, bizim irademiz hiçe sayıldı” dedi.

Karasoy, işçilerle yapacakları toplantı ardından yeni yol haritalarını açıklayacaklarını ifade etti.

İşçiler direnişe devam ediyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Kadıköy Belediyesi de sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

CHP’li belediyenin açıklamasında, en düşük işçi maaşının, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç aylık net 5 bin 275 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Belediye söz konusu sözleşmenin ardından grevin sona erdiğini kaydetse de işçiler kendilerinden habersiz imzalanan TİS’i kabul etmiyor ve direnişe devam ediyor.

2 bin 300 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde 8 aylık süreçte toplamda 81 madde görüşülmüştü.

Bu maddelerden idari ve sosyal maddeleri içeren 62 madde kabul edilirken, ekonomik hakları kapsayan 19 madde ise anlaşma sağlanamamıştı.




Önceki Haber
Dilek Kaya cinayeti: Fail askere ömür boyu hapis istemi
Sonraki Haber
Gergerlioğlu’dan ‘Gare’ açıklaması: Bakanlar istifa etmeli