Ana SayfaGüncelHDP Saadet Partisi’ni ziyaret etti: Buldan’dan açıklama

HDP Saadet Partisi’ni ziyaret etti: Buldan’dan açıklama

HABER MERKEZİ – Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyeti, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve kurmaylarını ziyaret etti. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Buldan, “Muhalefetin ortak bir zeminde buluşmasının önünü açmaya çalışıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), muhalefet partileriyle görüşme turlarının startını verdi.

Partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’dan oluşan HDP heyeti, bugün Saadet Partisi’ni ziyaret etti.

HDP heyeti, Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yöneticileri tarafından karşılandı.

Yaklaşık 1 saat süren basına kapalı görüşmenin ardından çıkışta HDP heyeti adına kısa bir açıklama yapan Buldan, şunları söyledi:

Bildiğiniz gibi bugün Saadet Partisi’ni heyetimizle birlikte ziyaret ettik. Sabah da, TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’u makamında ziyaret etmiştik. Aslında biz bugün yeni bir program başlattık. Bu program ‘Demokrasi Programı’ ve bu çerçevede siyasi partilerle görüşmeler yapıyoruz. Siyasi parti olarak ilk görüşmemizi Saadet Partisi ile yaptık. Daha sonra CHP (İYİ Parti’den randevu isteyeceğiz ama olursa belki daha sonra), Gelecek Partisi, Deva Partisi ile görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerin Türkiye’deki demokratik güç birliğine büyük katkı sunacağı kanaatini taşıyoruz.

İçeride Sayın Temel Karamollaoğlu ile Türkiye’nin temel meselelerini konuştuk. Nedir bu temel meseleler? Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar başta olmak üzere hukuk alanında yaşanan sorun ve ve sıkıntılar, haksız tutuklamalar, Demirtaş kararı, bunun yanında Türkiye’nin yoksulluk meselesi, aş meselesi, iş meselesi, sefalet meselesi. Yani Türkiye’nin temel meseleleri bu meseleler. Biz Saadet Partisiyle bu konuları istişare ettik. Siyasi partiler arasındaki görüşmeler, müzakereler ve diyalog zeminleri Türkiye’nin geleceği açısından önemlidir. Biz bugün bunu başlattık ve bu başlattığımız süreçle birlikte demokratikleşme alanında muhalefet partilerinin ortak bir zeminde buluşabilmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Ümit ediyor ve diliyoruz ki demokratikleşme meselesinde ve Türkiye’nin yaşadığı bütün sorunlar konusunda muhalefet partileri bir yol kat eder. Buraya geliş amacımız da budur.

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını alan Buldan, “Demirtaş ile ilgili Karamollaoğlu’nun tutumuna ilişkin neler gözlemlediniz?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

AİHM kararı, acilen uygulanması gereken bir karardır. Karamollaoğlu da bu yöndeki görüşlerini ifade etti ancak kendisine sorsanız daha sağlıklı olur. Biz bu konuyu gündeme getirdik.

Bir gazetecinin “Bu görüşmeler sonucu yeni bir çözüm sürecine başlıyoruz diyebilir miyiz?” sorusuna ise Buldan’ın cevabı şöyle oldu:

Hayır, böyle bir şey yok. Tam da ifade ettiğim gibi Türkiye’nin demokratikleşmesi ve yaşanan sorunları konuşuyoruz. Bir çözüm süreci yok. Bunun başlamasına dair bir işaret de yok ortada.

Saadet Partisi: Ziyarette ülkemizin çözüm bekleyen sorunları konuşuldu

Görüşmenin ardından Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ise ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Aydın, ziyarette Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunlarının konuşulduğunu ifade etti.

  HDP'den TBMM Başkanı Şentop'a ziyaret
  Buldan: Sonbaharda erken seçim tarihini konuşacağız



Önceki Haber
HDP'den TBMM Başkanı Şentop'a ziyaret
Sonraki Haber
İzmir’de Boğaziçi direnişine destek eylemi: Çok sayıda gözaltı