Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİntihar iddiası çürüdü: Yoğun bakımdan çıkan Sevginur, ‘beni Müslüm Aktaş vurdu’ dedi

İntihar iddiası çürüdü: Yoğun bakımdan çıkan Sevginur, ‘beni Müslüm Aktaş vurdu’ dedi

HABER MERKEZİ – Ankara’da evinde başından silahla vurulmuş halde bulunan Sevginur Aktaş 2 ay sonra yoğun bakımdan çıktı. Sevginur, kendisini evli olduğu Müslüm Aktaş’ın vurduğunu söyledi. Olayın ardından tutuklanan Aktaş, Sevginur’un kendisini vurduğunu iddia etmişti.

Ankara Keçiören’de yaşayan 22 yaşındaki Sevginur Aktaş, 13 Eylül 2020’de evinde başından silahla vurulmuş halde bulunmuştu.

18 gün önce evlendiği polis Müslüm Aktaş, emniyetteki ifadesinde Sevginur’un intihara teşebbüs ettiğini iddia etmişti.

Aktaş tutuklanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Sevginur yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Sevginur yoğun bakımda yaklaşık 2 ay süren tedavisinin ardından kendisine geldi.

Sevginur, yoğun bakımdan servise alındıktan sonra polise verdiği ilk ifadesinde intihar etmediğini, ailesinin yanına gitmek istediği için tartıştığı Müslüm Aktaş’ın kendisini vurduğunu söyledi.

Hastanedeki tedavisi tamamlanan ancak başından vurulması nedeniyle beyninde hasar oluştuğu için yürüyemeyen, görme sorunu yaşayan Sevginur, tekerlekli sandalye ile taburcu oldu.

DHA’ya konuşan kadın, “Kırıkkale’deki ailemin yanına el öpmeye gitmek istediğim için tartışma çıktı. Zorla alıkoydu ve sonra da acımadan vurdu. ‘Bizde boşanma yoktur’ diyerek vuruldum. ‘Bir kurşun sana bir kurşun bana’ dedi vururken” ifadelerini kullandı.

Sevginur yaşadıklarını ve durumunu şöyle anlattı:

Asla intiharı kabul etmiyorum. Hem psikolojik hem fiziksel şiddete uğradım. Kafamdan vuruldum. Beni kanlar içerisinde battaniyeye sarmışlar ambulansa koyup göndermişler. Ben tek başıma yaşam mücadelesi verdim. Çok ağır bir tedavi alıyorum. 22 senedir içmediğim ilacı 5 aydır içiyorum. Ayakta durmakta zorlanıyorum.

“İntihar adı altında vahşice öldürülen bütün kadınların adına konuşuyorum”

Aktaş’ın mesleği riske girmesin diye intihar yalanına başvurduğunu belirten Sevginur, yeniden hemşirelik mesleğine dönmek ve tek başına ayakta durmak istediğini dile getirdi.

Bir kadın olarak kimseye muhtaç olmadan ayakta kalayım, kimseye muhtaç olmadan yaşamak için uğraştım, bir zalimin kurşununa gitmek istemedim. Sadece Sevginur olarak değil, intihar adı altında vahşice öldürülen bütün kadınların adına konuşuyorum. Adaletin de yerini bulmasını istiyorum. Yaşadığım sürece hakkımı savunacağım. Şükürler olsun ben yaşıyorum, adaletin yerini bulmasını istiyorum. Yarın öbür gün dışarı çıktığında bana bir şey yapmayacağının garantisini kim verebilir?

“Bu ‘kasten öldürmeye teşebbüs’tür”

Sevginur’un avukatı Arzu Gül ise olay günü müvekkiline önce psikolojik ve fiziksel şiddet uygulandığını daha sonra da öldürme kastıyla ateş edildiğini söyledi.

En acı olanı da şu; hiçbir pişmanlık duymuyor. 112’yi dahi aramıyor. Komşuları silah sesiyle beraber kapıya dayanıyorlar. Kendisi bu esnada ellerini yıkıyor bunu kendisi de beyan ediyor. Komşuları ambulansa bindiriyorlar. ‘Kasten öldürmeye teşebbüsten’ ağırlaştırılmış hapis cezası istiyoruz. Telefonunu o gün zorla elinden alıyor, burada yağma suçu oluşuyor, hürriyeti tahdit var, daha öncesinden devam eden bir takım olaylar var. Biz bu konularda savcılığa gerekli dilekçelerimizi verdik. Yakın zamanda davanın açılacağını düşünüyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kalp damarları tıkalı olan 65 yaşındaki tutuklu tedavi edilmiyor
Sonraki Haber
Çalışanı kadına şiddet uygulayan Fatih Uygun tutuklandı