Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşvereni tarafından darp edilen kadın: Cinsel şiddet ve ölümle tehdit etti

İşvereni tarafından darp edilen kadın: Cinsel şiddet ve ölümle tehdit etti

HABER MERKEZİ – Marmara Adası’nda bir mermer ocağında çalışan maden mühendisi Canan Tosun, işvereni Fatih Uygun tarafından darp edildi. Tosun’u cinsel şiddet ve ölümle de tehdit eden fail erkek gözaltına alındı.

Terzi Mermer şirketinin patronu Fatih Uygun isimli erkek, firmaya ait Marmara Adası’ndaki maden ocağında çalışan maden mühendisi Canan Tosun’a fiziksel şiddet uyguladı.

Darp edilip üstüne araba sürüldüğünü söyleyen Tosun, darp raporu almak için gittiği hastanede çektiği videoda maruz bırakıldığı şiddeti anlattı.

Görüntülerde sol kolunun alçıya alındığı ve yüzünde morluklar olduğu görülen Canan Tosun, “Fatih Uygun tarafından, önceki gün tartıştık, tartışmamızın ardından sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı. Ve fabrikada yalnız yakaladıktan sonra bütün kapılar kilitledi. Bütün kapıları kilitledikten sonra ilk önce geldi ve bana yumrukla saldırdı” dedi.

Fail erkeğin ardından kendisini yere yatırdığını ve cinsel şiddet uygulamakla tehdit ettiğini söyleyen Canan Tosun, “Ben oradan zorla kaçtım ve onun dayısı camları kırıp içeri girip beni kurtardı. Sonra fabrikanın önünde çamurlara düştüm” dedi ve ekledi:

Çamurlara düştüm ve arabayı üstüme sürdü beni öldürmek için. Beni bıçakla kovaladı. Fabrikanın içine girdim işletmeye. İşletmede de, bütün işçiler beni onun elinden alamadı.

Hayatta kalan kadın, savcılık tarafından serbest bırakıldığını söylediği fail Fatih Uygun’un tutuklanması için suç duyurusunda bulundu.

Fatih Uygun

Fail erkek gözaltına alındı

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Canan Tosun’un hakkında suç duyurusunda bulunduğu Fatih Uygun’un gözaltına alındığını duyurdu.


Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: Türkiye'ye özgü varyantların da çıktığı açıklandı
Sonraki Haber
İstanbul Modern'den "Oscar'ın Yabancıları" seçkisi