Ana SayfaGüncelBoğaziçi protestolarında gözaltına alınan 148 kişi serbest

Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 148 kişi serbest

HABER MERKEZİ – İstanbul Valiliği, dün Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi protestosunda gözaltına alınanlardan 65’inin serbest bırakıldığını duyurdu. Ankara’da gözaltına alınan 83 kişi de serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’nun istifası talebiyle dün İstanbul Kadıköy’de düzenlenmek istenen açıklamaya polisin müdahalesi sonucu çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı.

Boğaziçi Dayanışması’nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, 228 öğrenci gözaltına alınırken, İstanbul Valiliği ise 105 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltı merkezlerinde tutulan 94 öğrencinin 29’u hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltı işlemi uygulanırken, 65 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Protestolara katılmak üzere Beşiktaş ve Sarıyer’de toplanan öğrencilerden ise 11’i gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece ‘ev hapsi’ şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara’da 83 kişi serbest 

Ankara’da Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek eylemlerine katıldıkları sırada darp edilerek, gözaltına alınan 83 öğrenci emniyet ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

Öğrenciler hakkında “polise mukavemet” ve “2911 sayılı kanuna muhalefet” gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, Twitter hesabından öğrencilerin bırakıldığını duyurarak, “Ancak yapılan işkencenin takipçisi olacağız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır Edebiyat Evi’nin Şubat programı belli oldu
Sonraki Haber
Cezaevi idaresi yargı dağıttı: Basınımız özgür