Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’dan ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’dan ortak açıklama

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’ın anayasaya ilişkin tartışmalarına değinerek “Önce zihniyet değişmeli” dedi. Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’nun istifası için yapılan açıklamalara değinen Kılıçdaroğlu ise, “Oturunca boyu mu büyüyecek? Bu çocuklara terörist diyorlar, bu bir suçtur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, SP Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu muhalefet partileri arasındaki ittifaklara ilişkin, “Yasalara göre kurulmuş siyasi bir partiyi düşmanlaştırmak doğru değil. Şu aşamada ittifak söz konusu değil, ittifak arayışı da söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

‘Çocuklara terörist diyorlar, bu suçtur’

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasıyla başlayan “kayyım rektör” protestolarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, Bulu’ya ‘görevde ayrıl’ çağrısında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan atama bütün teamüllere aykırı. Herkes bu atamaya karşı. O görevde olmak, herkesin reddettiği görevde olmak ne katacak size. Öğrenciler ne yaptı? Camı çerçeveyi mi indirdiler? Haklarını arıyorlar, kendi üniversitelerinin haklarını savunuyorlar. Bir büyüklük yap ayrıl o görevden. Oturunca boyu mu büyüyecek? Bu çocuklara terörist diyorlar, bu bir suçtur. Gençler bizden daha iyi düşünüyor. Bizden daha iyi dünyayı okuyorlar. Siz gençleri terörist ilan ediyorsunuz.

Erdoğan’ın yeni anayasa çıkışına dair de konuşan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kişi iktidarımı nasıl korurum diye bir arayışa giriyorsa baştan kaybetmiştir. Kendisini ve koltuğunu düşünür. Bizim kendisini ve koltuğu düşünen değil ülkeyi düşününe ihtiyacımız var. Temel hedefimiz de bu zaten” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan HDP açıklaması

Kılıçdaroğlu, HDP’nin önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği ziyarete dair ise şunları söyledi:

Erdoğan’ın kapalı ortamlarda toplantı yapması, kutlanması da trajikomik bir durum. CHP’nin kurucu kadroları bellidir. Geçmişte görev yapan kadroları da bugünkü kadroları da bellidir. Hiç kimse CHP’nin kurucu değerlerinden vazgeçtiğini düşünemez. CHP’yi CHP’lilerin seçtiği kadrolar yönetiyor. HDP’li bir kişi TBMM’yi yönetiyorken beyefendiler rahatsız olmuyor da HDP bir parti olarak bizi ziyarete gelince mi rahatsız oluyorlar?

‘Anayasadan önce zihniyet değişmeli’

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yeni anayasa tartışmalarına dair, “Doğrudan doğruya gündemi meşgul ediyorlar. Anayasadan önce zihniyetin değişmesine ihtiyaç var. Erdoğan’ın 2000’li yılların başında gençlere yönelik birkaç konuşması var. ‘Hakkınızı arayın’ diye açıklamaları var. Kendisinin de geçmişteki konuşmalarını hatırlamaları gerek” değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Seçimler esnasında, aranan bir insanın TRT’de nasıl konuşturulduğu gündeme gelmedi. Çifte standartla yaklaşmamak gerek. Biz teröre bulaşmış olan kesimleri aklayacak ifadeleri kullanmayız. En uzak duracak siyasilerden birisi de Saadet Partili siyasilerdir. Meclis’te bulunan, şu anda meşru parti bizi ziyaret etmek istedi, geldiler. Meclis’te nasıl bir araya gelebiliyorlarsa bize gelmelerini de tabii gördüm. İşimize geldiğimiz zaman TRT gibi devletin yayın organında kırmızı bültenle aranan birisini konuşturmanın ne mânâya geldiğini siz değerlendirin. Allah yardımcımız olsun.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ücretsiz izne çıkarılan NAK Kargo işçileri direnişte
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.