Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: 128 milyar dolar nerede?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: 128 milyar dolar nerede?

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doların döviz yükselmesin diye satıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bu milletin Merkez Bankası’nda biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Gara’da bir operasyon yapıldı… Geçen haftaki grup toplantısında 5 soru sordum. Bu soruların cevabını hala almış değilim. Bana hakaret edeceğine çık bu sorulara cevap ver” diye konuştu.

Gare’de hayatını kaybeden 13 kişi için “Bu insanlarımız ölmeyebilirdi” diyen CHP lideri, Erodğan’a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Kalktın dedin ki, ‘Bu operasyon başarısız oldu’, ben değil sen söylüyorsun. Başarısız olduysa bunun bir sorumlusu olmalı, kim bu sorumlu? Erdoğan sorumlu. Ben askere desem ki asker sorumlu, asker siyasetin elinde. Hiçbir asker, güvenlikle ilgili hiçbir operasyonu kabul etmiyor, bu operasyon yanlış bir operasyon.

‘Bu operasyonun sorumlusu, cumhurbaşkanından, bakanlarından tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir’ diyorsun. Bu ne demek ya? Biz niye sorumluyuz, yeni doğan çocuk niye sorumlu, bakan niye sorumlu? Ülkeyi onlar mı yönetiyor. Ortalıkta gezmiyor muydun ‘Ben başkomutanım’ diye? Başkomutansan sen verdin talimatı. TSK’nın kullanılmasına Erdoğan karar verir ben veremem, ben veremem Anayasa diyor. Kendi sorumluluğundan kaçıyor. 16 şehidimiz için güldü, aklım almıyor ya. Ben bunları söyleyin ağza alınmayacak hakaretleri yöneltiyor.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında iktidarın ekonomi politikasına da eleştiriler getirdi.

Damadını ekonomiden sorumlu bakan yaptı. Türkiye Varlık Fonu’nun da başkan yardımcısı yaptı. Hazine’yi teslim etti, Merkez Bankası’nı teslim etti. Yönetiyor ama yönetemiyor. Kayınpeder damat götürüyorlar. 128 milyar doları sattılar. Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştı. Nereye gitti 128 milyar dolar. Bu soru soruluyor, damat yok ortada. Damadın görevden alınışını açıklayacak televizyon, gazete bulamadılar. 128 milyar dolar sorulunca kuduruyor Erdoğan.

Başarısını kıskanıyorlar diyor. Başarılıysa niye aldın görevden? 128 milyar doları senin talimatınla peşkeş çeken Merkez Bankası başkanını niye aldın görevden. Bu milletin Merkez Bankası’nda biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın Erdoğan, kime verdin? 128 milyar doları da tefecilere verdin, dolar yükselmesin döviz yükselmesin diye 128 milyar doları heba ettiler. 128 milyar dolar buharlaştı eksi 50 milyar dolar rezerv kaldı. Sormadığımız zaman işçinin, esnafın hakkını savunabilir miyiz?

  Erdoğan'dan 'damat' açıklaması

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buldan’dan Soylu’ya yanıt: Ne vaat ettiğinizi açıklamazsak namerdiz
Sonraki Haber
Hakkında uzaklaştırma kararı vardı: Yalçın Kocataş, Semiha Peker'i öldürdü