Ana SayfaGüncelMardin’de HDP’lilere gözaltı

Mardin’de HDP’lilere gözaltı

HABER MERKEZİ – Mardin’de yapılan ev baskınlarında, aralarında HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Hevidar Dinç’in de bulunduğu en az dört kişi gözaltına alındı. HDP PM üyesi Abdullah İdiğ’in de Mardin Havalimanı’nda gözaltına alındığı öğrenildi.

Mardin’in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde, birçok adrese polislerce baskınlar gerçekleştiği bildirildi.

Ev baskınlarında HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Hevidar Dinç, Mezopotamya Kültür Sanat Derneği üyesi Abdullah Ayav ile HDP üyeleri Mehmet Sait Sırdaş ve Özgür Ermiş’in gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Hevidar Dinç

Gözaltına alınanlar, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mezopotamya Ajansı yapılan baskınlar sırasında evlerin kapılarının kırıldığını, gözaltı sayısının da artabileceğini aktardı.

Aynı operasyon kapsamında, Ankara’dan uçakla Mardin’e gelen HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Abdullah İdiğ de havalimanında gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İdiğ de İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Toruntepe kırsal mahallesinde, dün jandarma tarafından yapılan ev baskınında Berivan Ado isimli bir kadın gözaltına alındı.

Ado’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Berivan Ado’nun İstanbul’a götürülmesi yönünde savcılık talimatı olduğu belirtilirken, soruşturmada “kısıtlılık” kararı olduğu öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İşçilerin iradesi bir kez daha çiğnendi: Genel-İş ile belediye arasında anlaşma
Sonraki Haber
CHP'de bir vekil daha istifa etti