Ana SayfaToplumsal CinsiyetMelek İpek: Ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat

Melek İpek: Ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat

HABER MERKEZİ – Kendisine işkence eden Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunup hayatta kalan Melek İpek’in ömür boyu hapsi isteniyor. Avukatıyla görüşen Melek’in “Burada 27 gündür hiç dayak yemedim ve ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat” dediği öğrenildi.

Melek İpek, kendisine saatlerce işkence eden ve defalarca kez ölüm tehdidinde bulunan evli olduğu Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunmuştu.

Bunun sonucunda Ramazan İpek ölürken, Melek işkenceden yaralı olarak kurtulmuştu.

Saatlerce işkenceye ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ifadesinde belirtmesine rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Melek’in 8 ve 6 yaşlarında iki kız çocuğu var.

31 yaşındaki Melek ifadesinde, birçok kez karakola başvurup koruma kararı almak istediğini, ancak Ramazan İpek’in büyük kızının doğumundan sonra “Sen koruma kararı aldırırsan ben karakolda ifade verir çıkarım, döndüğümde seni de bu çocuğu da öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini belirtmişti.

İfadesinde 7 Ocak gecesi başlayan işkenceyi her detayıyla anlatmasına rağmen tutuklanan Melek’in serbest bırakılması için kadın hakları savunucuları tarafından kampanyalar düzenlenmişti.

Ancak Melek İpek hakkında iddianame hazırlayan savcı, olayın meşru müdafaa olmadığını, Melek hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası ile yargılanıp, ‘tahrik indirimi’ uygulanması istemişti.

’27 gündür hiç dayak yemedim’

Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Melek İpek’in, dün avukatı Ahmet Onaran tarafından ziyaret edildiği öğrenildi.

Müvekkiliyle aralarında geçen konuşmaları anlatan avukat Onaran, Melek’in “Gönderdiğiniz tüm mektupları ağlayarak okudum. Elimden geldiğince cevap veriyorum. Cevap yazamadıklarımdan benim için özür dile avukat bey, onlara selam söyle” dediğini aktardı.

Onaran’ın aktarımına göre, dışarıda en çok kızlarına sarılıp uyumayı özlediğini dile getiren Melek ayrıca, “Burada 27 gündür hiç dayak yemedim ve ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
‘Herkes için adalet’: HDP yeni kampanyasının startını veriyor
Sonraki Haber
Tek paragraflık iddianameyle yargılanacaklar