Ana SayfaGüncelMüjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın hapsi istendi

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın hapsi istendi

HABER MERKEZİ – ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla yargılanan sanatçılar Müjdat Gezen ile Metin Akpınar hakkında mütalaasını veren savcı, ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istedi.

Sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması İstanbul’daki Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Müjdat Gezen duruşmaya gelirken, Metin Akpınar’ı avukatları temsil etti.

Duruşmaya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı da katıldı.

‘Hakaret olsa Cumhurbaşkanı kullanmazdı’

Duruşma salonunda savunma yapan Müjdat Gezen şunları söyledi:

Ben kronik rahatsızlık yaşıyorum, 11 aydır rahatsızım. ‘Haddini bil’ demek hakaret olsaydı Cumhurbaşkanı söylemezdi. Ayrıca sözlükte de ‘haddini bil’ kelimesi hakaret olarak geçmemektedir. Değerini bilmek anlamına gelmektedir. Öncelikle beraatımı, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan tüm hükümlerin uygulanmasını talep ederim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmem.

Mütalaasını veren savcı Gezen ile Akpınar’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Ara kararını veren hakim, “tüm sanıklar müdafilerine mütalaaya karşı ve esasa ilişkin beyanda bulunmak üzere önümüzdeki celseye kadar kesin süre verilmesine” diyerek, duruşmayı 1 Mart’a erteledi.

İddianameden

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında 21 Aralık 2018’de konuk oldukları Halk TV’de Uğur Dündar tarafından sunulan “Halk Arenası” programında yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Gezen ve Akpınar sevk edildikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

Gezen ve Akpınar hakkında haftada bir gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararı, savcılığın talebiyle kaldırılmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Gezen ile Akpınar’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan birer yıl 2’şer aydan, 4’er yıl 8’er aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianameye göre Müjdat Gezen programda, “Ya herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor. Herkese haddini bil diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil…” dedi.




Önceki Haber
Ezidilerin kaldığı kampta yangın: İkisi çocuk üç kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
HDP Batman eşbaşkanları serbest bırakıldı