Ana SayfaGüncelÖğrenci eylemine saatler kala Kadıköy Kaymakamlığı’ndan ‘yasak’ açıklaması

Öğrenci eylemine saatler kala Kadıköy Kaymakamlığı’ndan ‘yasak’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemler nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan öğrenciler için Kadıköy’de yapılacak eyleme saatler kala Kaymakamlık, yedi gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasakladığını duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı partisinin eski milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya karşı 4 Ocak’ta başlatılan protestolar sürüyor.

29 Ocak Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen ve Melih Bulu’nun rektörlüğe atanmasına karşı başlatılan protestoların bir parçası olan sergi etkinliğinin ardından üniversite öğrencilerine yönelik gözaltı operasyonu gerçekleşmişti.

Gözaltına alınan beş öğrenciden dördü yapılan savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilmişti. İki öğrenci “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklanmış, diğer iki öğrenci için ise ev hapsi kararı verilmişti.

Bunun üzerine dün, Boğaziçi Üniversitesi’nde, arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle öğrenciler tarafından açıklama yapılmak istenmişti. Açıklamayı engelleyen polis, 51’i kampüs içinde olmak üzere, toplam 159 öğrenciyi daha gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan 159 öğrenciden 98’i serbest bırakılırken, diğer öğrencilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Eylemlerini sürdüren üniversite öğrencileri de, bugün saat 18.00’de Kadıköy Rıhtım’da “Gözaltılara, baskılara, tutuklamalara teslim olmayacağız” sloganıyla yapacağı açıklamaya çağrı yapmıştı.

Yapılması planlanan eyleme saatler kala ise Kadıköy Kaymakamlığı’ndan ‘yasak’ açıklaması geldi.

Kaymakamlık, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünün yedi gün süreyle yasaklandığını duyurdu:

Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 02.02.2021 Salı (bugün) günü saat 18:00’da ve önümüzdeki günlerde Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yapıldığı anlaşılmıştır.

Bahse konu ilçemizde yapılmak istenilen toplanmaların, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm kapalı ve açık alanlarda yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü YASAKLANMIŞTIR.




Önceki Haber
Savcı ‘meşru müdafaa yok’ dedi, ömür boyu hapis istedi
Sonraki Haber
İzmir'deki selde iki kişi hayatını kaybetti