Ana SayfaToplumsal CinsiyetOn üç kadın+nın ifşası sonrası Filmmor kapılarını kapattı

On üç kadın+nın ifşası sonrası Filmmor kapılarını kapattı

HABER MERKEZİ – 2016-2020 yılları arası Filmmor Kadın Kooperatifi’ne emek veren on üç kadın+nın, ayrımcılık ve sistematik şiddete maruz bırakıldıklarını duyurmasından dört gün sonra açıklama yapan Filmmor, kapanma kararı aldığını belirtti.

2016-2020 yılları arasında çeşitli dönemlerde Filmmor Kadın Kooperatifi’ne çalışan ya da gönüllü olarak emek veren 13 kadın+, 10 Şubat’ta yayımladığı açıklamayla ayrımcılık ve şiddete maruz bırakıldıklarını duyurmuştu.

“2015 yılında çeşitli zamanlarda Filmmor’dan ayrıldığını belirten 14 kişinin paylaştığı metinde belirtilen durumun bir örüntü halinde günümüze kadar geldiğini gördük” diyen kadın+lar, “Filmmor’daki dikey ayrımcılık ve şiddet örüntüsü barındıran iş ortamında çalıştırılan ve devamlı olarak çeşitli yollarla itibarsızlaştırılan ve hukuki destek alan kişiler olarak Filmmor’da deneyimlediğimiz süreci kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu metnin yayımlanmasının üzerinden dört gün geçtikten sonra ilk kez açıklama yapan Filmmor, kapanma kararı aldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, on üç kadın+nın yönelttiği suçlamalara ilişkin ise herhangi bir yanıt verilmedi.

“Filmmor’dan veda” başlığı taşıyan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

10 Şubat’tan beri dayatılan söz söyleme mecburiyetini de dijital ‘cadı mahkemelerini’ de reddediyoruz. Çünkü feminist hukuk ve kooperatif dahilinde herhangi bir gündem, itiraz, talep, mekanizma söz konusu olmaksızın sanal ortamda örgütlenen bu ‘kavga’ bizim kavgamız değil.

Bu nefret ikliminin parçası olmamak için Filmmor’u kapatma kararı aldık. Kooperatifin tüm mali ve idari belgelerini açık hale getireceğimiz tasfiye işlemleri ile birlikte, kişisel hak arama sürecini resmi mahkemelerde devam ettireceğiz.

19 yıl süren bu yolculuğu mümkün kılan yol arkadaşlarımıza böyle veda etmek istemezdik ama kurumlar, kişiler gelir geçer, düş sürer. Yeter ki iyilik, sağlık, esenlik olsun.

  Filmmor'dan ayrılan kadın+lar: Sistematik şiddet ve ayrımcılığa maruz bırakıldık

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reha Erdem'den çevrimiçi suç ağı filmi: 'Seni Buldum Ya!'
Sonraki Haber
Gare'ye dönük askeri operasyon sona erdi: Ne oldu, kim ne dedi?