Ana SayfaToplumsal CinsiyetPınar Gültekin cinayeti davası: Mertcan Avcı’nın tahliyesine itiraz

Pınar Gültekin cinayeti davası: Mertcan Avcı’nın tahliyesine itiraz

HABER MERKEZİ – Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Gültekin’i kendisini reddettiği için öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın tutuklu yargılandıkları davada Mertcan Avcı hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

Muğla’da Pınar Gültekin’i kendisini reddettiği için öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın tutuklu yargılandıkları davanın üçüncü duruşması geçtiğimiz hafta yapılmıştı.

Duruşmada cinayet faili Avcı’ya yardım etmekten tutuklanan Mertcan Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcı hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

Başsavcılığın itirazında gerekçe olarak, “tüm delillerin tamamen toplanmamış olması ve sanığın kaçma şüphesinin bulunması” sunuldu.

Pınar Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir de tahliye kararına ilişkin, Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Yapılan itirazda Avcı’nın jandarmadaki ve mahkemedeki çelişkili ifadelerine dikkat çekilirken, HTS kayıtları, tanık beyanları ve sanığın çelişkili beyanları dikkate alındığında, sanığın olay günü ve saatlerinde suç mahallinde bulunduğu iddialarına dikkat çekildi.

Ne olmuştu?

Muğla’da 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolan Pınar Gültekin’in cansız bedeni, 21 Temmuz’da Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik mahallesindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

27 yaşındaki Pınar’ı kendisini reddettiği için öldürdüğü belirlenen Cemal Metin Avcı, cinayetin ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın da telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edildiği ortaya çıkmış ve tutuklanmıştı.

Avcı kardeşler hakkında açılan davada, Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Mertcan Avcı’nın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülistan Şaylemez cinayeti: Fail erkek tutuklandı
Sonraki Haber
Google, Kürtçe reklamı “desteklenmeyen dil” diyerek reddetti