Ana SayfaManşetPınar Gültekin cinayeti davası: Mertcan Avcı’ya tahliye

Pınar Gültekin cinayeti davası: Mertcan Avcı’ya tahliye

HABER MERKEZİ – Muğla’da Pınar Gültekin’i kendisini reddettiği için öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın tutuklu yargılandıkları davada, Gültekin ailesinin reddi hakim talebi kabul edilmedi. Fail erkeklerden Mertcan Avcı yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edilirken, Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk hali devam edecek.

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın üçüncü duruşması, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada faillerden Cemal Metin Avcı’nın boşanma aşamasındaki Eda Avcı ile Mercan Avcı’nın sevgilisinin de aralarında bulunduğu dört kişi tanık olarak dinlendi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, tanık beyanlarının ezberletilmiş ve kurgulatılmış beyanlar olduğunu savundu.

Bu arada Epözdemir’in geçen celsedeki reddi hakim talebi kabul edilmedi.

“Delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mertcan Avcı yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliye edilirken, ağabeyi Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bir sonraki duruşma 26 Nisan’da yapılacak.

Ne olmuştu?

Muğla’da 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolan Pınar Gültekin’in cansız bedeni, 21 Temmuz’da Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik mahallesindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

27 yaşındaki Pınar’ı kendisini reddettiği için öldürdüğü belirlenen Cemal Metin Avcı, cinayetin ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın da telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edildiği ortaya çıkmış ve tutuklanmıştı.

Avcı kardeşler hakkında açılan davada, Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Mertcan Avcı’nın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İçişleri açıkladı: 40 ilde HDP il ve ilçe eşbaşkanları dahil 718 gözaltı
Sonraki Haber
Sema Kaygusuz'un 'Yüzünde Bir Yer' romanının çevirisine ödül