Ana SayfaDünyaSuriye ile İsrail esirleri takas etti

Suriye ile İsrail esirleri takas etti

HABER MERKEZİ – İsrail’in iki Suriye vatandaşını serbest bırakması karşılığında Suriye yönetimi sınırı yanlışlıkla geçtiği için gözaltına aldığı İsrailli kadını bırakacak.

İsrail ile Şam yönetimleri arasında esir takası yapıldığı duyuruldu.

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre İsrail’in iki Suriyeliyi serbest bırakması karşılığında dün yanlışlıkla sınırın Suriye tarafına geçince gözaltına alınan bir İsrail vatandaşı bırakılacak.

Takas anlaşmasına Rusya’nın arabuluculuk yaptığı belirtilirken, İsrail gazetesi Haaretz, İsrail kabinesinin konuyu görüşmek üzere dün acil olarak toplandığını yazdı.

Haaretz, dün Kuneytra üzerinden Suriye’ye geçen bir İsrailli kadının Suriyeli yetkililer tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Habere göre iki ülke, bu kişinin Şam yönetimi tarafından serbest bırakılması karşılığında İsrail’de tutulan bazı sivillerin bırakılmasını görüşüyor.

SANA’ya göre, İsrail’in serbest bırakacağı Suriye vatandaşlarından biri olan Nihal Makt’ın erkek kardeşi de iki ülke arasında geçen sene yine Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan esir takasında özgür kalmıştı.

Şam yönetimi bu anlaşmada İsrail tarafına, 1982’de öldürülen bir İsrail askerinin kalıntılarını teslim etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Duygu Delen cinayeti davasında yeniden keşif kararı verildi
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan kendisine 'terbiyesiz herif' diyen Erdoğan'a yanıt