Ana SayfaGüncelTwitter’dan Soylu’nun iki paylaşımına daha kısıtlama

Twitter’dan Soylu’nun iki paylaşımına daha kısıtlama

HABER MERKEZİ – Twitter, İçişleri Bakanı Soylu’nun ‘nefret davranışı hakkındaki kuralları’ ve ‘taciz içeren davranış hakkındaki kuralları’ ihlal ettiği gerekçesiyle iki tweet’ini daha kısıtladı.

Sosyal medya platformu Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 4 Şubat tarihinde attığı iki tweet’i kısıtladı.

Twitter, dün (4 Şubat) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi eylemlerine katılanları “sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar” diye tanımladığı ve “Evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır” diyerek hedef gösterdiği paylaşımına kısıtlama getirmişti.

Bunun üzerine Soylu, Bahçeli’nin kısıtlanan twitti’ni alıntılayarak “Sn Devlet Bahçeli’nin ifadelerine tahammül edemeyen Twitter’ın tutumunu kınıyoruz…” diye yazmıştı.

Twitter, Soylu’nun bu twitti’ni ‘taciz içeren davranış hakkındaki kuralları ihlal ettiği’ gerekçesiyle kısıtladı.

Soylu yine Bahçeli’nin paylaşımının kısıtlanmasına tepki olarak, “Terör örgütlerine ve sapkın LGBT’ye koruma kalkanı oluşturan Twitter, şahit oluyoruz ki eline geçirdiği iletişim tekeliyle ülkelerin kimyasını, demokrasinin kimyasını, huzurun kimyasını bozmaya çalışmaktadır. Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Twitter Soylu’nun bu twitti’ni de “nefret davranışı hakkındaki kuralları ihlal ettiği’ gerekçesiyle kısıtladı.

Daha önce de Soylu’nun 30 Ocak tarihinde attığı bir tweet, LGBTİ+’lara yönelik nefret suçu işlediği gerekçesiyle kısıtlanmıştı.

Akdeniz: Twitter’ın politikası netleşti

İfade Özgürlüğü Derneği’nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter’in Bahçeli’nin paylaşımını kısıtlamasıyla ilgili “Twitter’ın Türkiye politikası böylece netleşmiş oldu” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Twitter, ‘sosyal medya yasasının’ ardından Türkiye’ye henüz temsilci atamamış bunun üzerine platforma ‘reklam yasağı’ getirilmişti.

Reklam yasağı süresince Twitter Türkiye’ye temsilci atamazsa yasaya göre band genişliği önce yüzde 50 daha sonra da yüzde 90 oranında daraltılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YKS başvuruları başladı
Sonraki Haber
Ermenistan’da 4.7 büyüklüğünde deprem