Ana SayfaÇalışma YaşamıÜcretsiz izne çıkarılan NAK Kargo işçileri direnişte

Ücretsiz izne çıkarılan NAK Kargo işçileri direnişte

HABER MERKEZİ – Zorunlu ücretsiz izne çıkartıldıkları için direnen NAK Kargo işçileri, “Bu direnişimiz ile Nak Kargo patronlarının işçiye hem zulüm edip hem de, bu zulme sessiz kalmayanları kapı önüne koyma rahatlığını kendilerine asla hak olmadığını bilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir Işıkkent’te bulunan NAK Kargo’da çalışan beş işçi, “Pandemi ve mevsimsel geçiş süreçlerine bağlı olarak işlerin azalması” gerekçesiyle 16 Ocak’ta ücretsiz izne çıkartıldı.

İşten çıkarılan işçiler, NAK Kargo önünde 18 Ocak’ta “İşimizi geri istiyoruz” diyerek eylem başlattı.

İşçilerin bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) “İş ve Aş Buluşmaları” kapsamında İzmir’de bir takım ziyaretlerde bulunan HDP Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse ve milletvekilleri de katıldı.

İşçiler adına basın metnini okuyan Abdulkerim Bişkin pandemi sebebiyle ve işlerin azaldığı bahanesiyle ücretsiz izne çıkarıldıklarını ve ancak NAK Kargo patronlarının ise işçi alımına devam ettiğini ifade etti.

Bizler dışarıda, arkadaşlarımız içeride, birleşerek kazanacağız! Bu direnişimiz ile Nak Kargo patronlarının işçiye hem zulüm edip hem de, bu zulme sessiz kalmayanları kapı önüne koyma rahatlığını kendilerine asla hak olmadığını bilmelerini istiyoruz. Direnişimizle şartları insan onuruna yaraşır hale getirilerek işimize dönmek istiyor ve adı ‘ücretsiz izin’ olan bu tuhaflığa son verilmesini istiyoruz.

Açıklama ardından konuşan Emek Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse ise şunları söyledi:

Pandemi bize bir kez daha dünyanın işçi sınıfının ellerinde döndüğünü gösterdi. ‘Sermaye olmadan olmaz’ diyorlardı. Oysa pandemide sermayenin, zenginlerin yüksek güvenlikli evlerine çekildiğini, kendini korumak için ortadan kaybolduğunu gördük. Yanınızdayız, hayatın her alanında birlikte direneceğiz, birlikte kazanacağız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aleyna Çakır'da bulunan sperm ve doku örneklerinin Ümitcan Uygun'a ait olduğu belirlendi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.