Ana SayfaCezaevleriVan Cezaevi’nde intihar iddiası

Van Cezaevi’nde intihar iddiası

HABER MERKEZİ – Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ramazan Akbaşlı’nın intihar ettiği ileri sürüldü. Durumunun kritik olduğu öğrenilen Akbaşlı’nın yeğeni Kemal Akbaşlı ise “Amcamın intihar edeceğine inanmıyoruz. Beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisi bize verildi. Hukuki olarak tüm yollara başvuracağız” dedi.

19 Kasım 2020 tarihinden bu yana “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ramazan Akbaşlı’nın, dün intihar ettiği iddia edildi.

Van Dursun Odabaşı Hastanesi’ne kaldırılan 55 yaşındaki Akbaşlı’nın yoğun bakım ünitesinde tutulduğu öğrenildi.

Hastanede bulunan Akbaşlı’nın yakınları, polislerin kendilerine “Akbaşlı’nın intihar ettiğini” söylediklerini, solunum cihazına bağlı olduğunu ve olaya ilişkin başlatılan soruşturmada gizlilik kararı bulunduğunu aktardıklarını söyledi.

Öte yandan bugün Ramazan Akbaşlı hakkında tahliye kararı verildiği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Akbaşlı’nın yeğeni Kemal Akbaşlı, amcasının beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisini doktorların kendilerine aktardığını söyledi.

“Amcamın intihar ettiğine inanmıyoruz. Daha Pazartesi günü kızı ve oğluyla konuştu. Durumuyla alakalı herhangi bir sıkıntısı yoktu. Üstelik daha bir hüküm giymemişti ve intihar edecek bir sebebi yoktu” diyen Kemal Akbaşlı, hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı:

“Bize söylediklerine göre kendini asmış” diyen Akbaşlı, sözlerini “Bize başka da bir bilgi vermediler. Yoğun bakım ünitesinden aldığımız bilgiye göre durumu şu an çok kritik. Beyin ölümü gerçekleşmiş. Şu an da bitkisel hayatta. Doktor ‘sabaha çıkaramayabiliriz’ diyor. Bunları bildikleri için hemen tahliyesini çıkardılar. Ailesi şu an perişan” diye sürdürdü.




Önceki Haber
Gazeteci Abdurrahman Gök’ün yurt dışı yasağı kaldırıldı
Sonraki Haber
Kanada: Çin'in Uygurlara yönelik eylemi 'soykırım'