Ana SayfaCezaevleriVerem hastası tutuklu hücreye atıldı

Verem hastası tutuklu hücreye atıldı

HABER MERKEZİ – Verem hastası Tenzile Acar, tedavi edilmediği gibi bir aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. Acar’ın halası Nebiha Akay, durumu kritik olan yeğeninin bir an önce tedavi edilmesini istedi.

İstanbul’da 2017 yılında tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilen 23 yaşındaki Tenzile Acar, cezaevine girdiği günden bu yana sağlık sorunları yaşıyor.

Beş yıldır tedavi edilmeyi bekleyen Acar’a boğazından kan gelme şikayeti üzerine kaldırıldığı hastanede tüberküloz (verem) teşhisi konuldu.

Teşhis konulduktan sonra tek kişilik hücreye konulan Acar’ın en temel ihtiyacı olan suyun bile karşılanmadığını belirten halası Nebiha Akay, yeğeninin bir önce serbest bırakılmasını istedi.

‘Bir aydır hücrede’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Akay, Tenzile’nin bir aydır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirterek şöyle dedi:

Tenzile beş yıldır cezaevinde ve hasta. Tutuklandıktan sonra Tenzile’de hastalıklar baş gösterdi. Hastaneye götürüldüğü zaman elleri kelepçeli halde götürülüyordu. Bunun yanı sıra asker gözetiminde muayene edilmek isteniyordu. Tenzile, bu uygulamaları reddettiği için tedavi edilmiyordu. Fakat bu duruma karşı doktorların cevabı ise, ‘Tedavi olmak istiyorsan bu uygulamaları kabul etmen gerekiyor’ oldu.

Tenzile de o dönem bu uygulamaları kabul etmedi. Bu nedenle her geçen gün hastalığı da ağırlaştı. Şimdi de verem teşhisi konuldu. Boğazından kan geliyor ve yemek yiyemiyor. Bir aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. İhtiyaçları hiçbir şekilde karşılanmıyor. Zaten hastalığı nedeniyle de tek başına ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Durumu çok ağır ve kritik.

‘Ayakta duracak hali yok’

Akay, yeğeni için şu çağrıyı yaptı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve insan hakları örgütlerine hasta tutuklulara sahip çıkın çağrısı yapıyoruz. Ya bu hasta tutukluları serbest bıraksınlar, ya da tedavi etsinler. Tenzile’nin durumu her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Ayakta duracak hali yok. Pandemiden kaynaklı annesi de görüşüne gidemiyor. Sadece Tenzile değil, şu anda cezaevlerinde onun gibi binlerce hasta tutuklu var.

Hasta tutukluları serbest bırakın. Bu insanları tutarak elinize ne geçecek? Eğer birazcık vicdanları varsa hasta tutukluları bırakırlar. Cezaevinden bir cenaze daha çıkmadan Tenzile’yi bıraksınlar. Bu tecride son versinler. Tenzile’nin başına bir şey gelirse sorumlusu başta Erdoğan sonra da devlettir.




Önceki Haber
ABD dahil dört ülkeye yeni büyükelçi atandı
Sonraki Haber
Oyuncu Gerard Depardieu hakkında cinsel saldırı soruşturması