Ana SayfaGüncel13 kurumdan Gergerlioğlu’na destek açıklaması

13 kurumdan Gergerlioğlu’na destek açıklaması

HABER MERKEZİ – HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğini düşürülmesine tepki gösteren 13 kurumdan destek açıklaması geldi: “Gergerlioğlu’nun hak, hukuk ve demokrasi mücadelesinin yanında yer alıyor, Anayasa Mahkemesi’nin başvuruyu bir an önce inceleyerek hak ihlali kararı vermesini bekliyoruz.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının 17 Mart’ta TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla düşmüştü.

Kararı tanımadığını belirten Gergerlioğlu, “Hiçbir yere gitmiyorum” diyerek Meclis’i terk etmezken, kısa bir süre sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) açmıştı.

Gergerliolu’nun partililerle birlikte başlattığı oturma eylemi Meclis’te sürerken 13 kurumdan destek açıklaması geldi.

Yurttaşları temsilen Gergerlioğlu’nun vekillik hakkının gasp edilmesinin demokrasi adına bir utanç tablosu olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Yıllar önce medyada yayınlanmış ve halen bir soruşturma konusu yapılmayan bir haberi sosyal medya hesabından paylaştığı için hakkında verilen cezanın hukuk normlarıyla ilgisi olmadığı, siyasi bir karar olduğu açıktır.

Bu karar, vicdanlara hitap eden sesiyle haksızlığa uğramış her kesimden insanın hakkını savunan bir milletvekilinin susturulmasını amaçlamaktadır.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hak, hukuk ve demokrasi mücadelesinin yanında yer alıyor, Anayasa Mahkemesi’nin başvuruyu bir an önce inceleyerek hak ihlali kararı vermesini bekliyoruz” denildi.

İmzacılar

2017 Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, 78’liler Girişimi Ankara Meclisi, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (EŞHİD), Hak ve Adalet Platformu, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Punto 24 Bağımsız Gazetecilik Derneği (P24), Türkiye-Almanya Kültür Forumu, Yurttaş Girişimi, Yurttaşlık Derneği.


  HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü
  AP'den Gergerlioğlu açıklaması: İnsan Hakları Eylem Planı acı bir 'doğruluk kontrolü' oldu
  HDP'nin kapatılması istemiyle dava açıldı
  Kapatma davasına muhalefetten gelen ilk tepkiler
  HDP'ye kapatma davasına ilişkin Saray'dan ilk açıklama
  ABD'den Türkiye'ye çifte HDP tepkisi
  Bahçeli: HDP herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılmalı
  Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin kapatılması girişimine tepki
  Meclis Başkanı: Anayasamızda parti kapatma var, bir ilk değil
  Gül: Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini ve HDP'nin kapatılma davasını çok yanlış buluyorum

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan yeni 'insan hakları' hamlesi: 2023'ün manifestosu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.